logo

12.Uluslararası Türk Dünyası Fevzi Şeker Güreş Turnuvası Başlıyor

12.Uluslararası Türk Dünyası Fevzi Şeker Güreş Turnuvası Başlıyor

12.Uluslararası Türk Dünyası Fevzi Şeker Güreş Turnuvası Başlıyor

12.Uluslararası Türk Dünyası Fevzi Şeker Güreş Turnuvası Başlıyor

T.C.Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu ve Kağıthane Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 12. Uluslararası Türk Dünyası Fevzi Şeker Güreş Turnuvası 30 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Yahya Kemal Spor Kompleksinde gerçekleştirilecek.

12. Uluslararası Türk Dünyası Fevzi Şeker Güreş Turnuvası’nın basın tanıtım toplantısı 28 Nisan 2016’da Kağıthane Kırkahvesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Hasbahçe Kır Kahvesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonumuz Ahmet Ayık ve basın kuruluşlarının temsilcileri ile güreşçiler katıldı.

12.Uluslararası Türk Dünyası Fevzi Şeker Güreş Turnuvası Basın Tanıtımı

Programda konuşan İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç “Ata sporunu ön plana çıkaran böylesine anlamlı ve kapsamlı bir organizasyonun 300 milyonluk büyük Türk coğrafyasında kaynaşmayı sağlayacağına değinen Koç, “Bir yandan unutulmaz şampiyonumuz Fevzi Şeker’in adını yaşatırken, bir yandan da Türki Cumhuriyetler arasında yakınlaşmayı ve bütünleşmeyi artıracak önemli bir organizasyona imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün emeği geçenleri kutluyorum. Kağıthane Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kağıthane Kaymakamı Göç, “Bu kültürü taşıyan insanlar bedenen ve kafa olarak o kadar sağlam ki bin yıldır bu topraklarda bu kültürün izleri hala adım adım takip edilebiliyor. Maalesef bu alanlara kafa yoran, yatırım yapan çok fazla yerel yönetim yok. Sayın başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Ata sporlarımızı hala diri ve canlı tutmaya çalışıyorlar” dedi.

12.Uluslararası Türk Dünyası Fevzi Şeker Güreş Turnuvası Fazlı Kılıç

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Burada geleneksel sporlarımızı yaparken, ata sporumuz güreşle ilgili de uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan ve çok değerli bir sporcumuzu anmaktan dolayı mutluyuz. Tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah bu organizasyon ata sporumuza destek olur. Turnuvaya katılacak tüm güreşçilere başarılar diliyorum” dedi.

11.Uluslararası Türk Dünyası Fevzi Şeker Güreş Turnuvası

30 Nisan Cumartesi günü başlayacak olan turnuvaya Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Kırgızistan, Ukrayna, Kazakistan, KKTC ve ’dan toplam 150 güreşçi katılacak.

Turnuvada Türkiye’yi İBB, Kağıthane Belediyesi, Sancaktepe Belediyesi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübünden sporculardan oluşturulan İstanbul Yıldızlar Karması’temsil edecek.

12.Uluslararası Türk Dünyası Fevzi Şeker Güreş Turnuvası

Program akışı aşağıdaki gibidir.

30 Nisan Cumartesi 2016

11.00 – 16.00 Elemeler

16.00 – 16.30 Müsabaka tartıları

16.30 – 17.30 Açılış Seremonisi

17.30 – 18.00 Finaller ve Madalya Töreni

 

01 Mayıs Pazar 2016

11.00 – 16.00 Elemeler

16.00 – 18.00 Finaller ve Madalya Töreni

30.04.2016

Eleme maçları

Seremoni programı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

Açılış konuşmaları

Plaket –şilt

Final Müsabakaları

Madalya Töreni

 

01.05.2016

Eleme müsabakaları

Final Müsabakaları

Madalya ve kupa töreni

Protokol ve kafile başkanlarına şilt takdimi

Toplu fotoğraf ve kapanış

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1719 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.