logo

16 Nisan Referandum Sonucu

16 Nisan Referandum Sonucu

16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında kesin olmayan sonuçlar belli oldu. Cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik halk oylamasında EVET oyları % 51,4 çıkarken HAYIR oyları ise % 48.6 çıkmıştır. 16 Nisan 2017 Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sonuçlarına göre sonuç EVET çıkmıştır. Bu sonuçla Milli İrade kararını vermiştir. Bu sonuçlara herkes saygı duymalıdır.
Dışardan gazel okuyanlar, kökü çınar gibi sağlam mazimize bakmadan konuşuyorlar; Fransa Cumhurbaşkanı F.Hollande; “Referandum sonuçları Türkiye toplumunun ne kadar bölünmüş olduğunu göstermiştir” demiş. Merkel ise; “Türk halkının kararına saygı duyuyoruz. Referandum sonucu Türk halkının ne kadar bölünmüş olduğunu gösteriyor” demiş. İngiliz The Ekonomist Dergisi tatmin edici bir sonuç olmadığını, ülke hiç olmadığı kadar bölünmüş durumda derken İngiliz Times Gazetesi “Erdoğan’ın zaferinin bölünmüş bir Türkiye’yi geride bıraktığını yazdı. Avusturya; Türkiye’nin AB hayali sona ermeli demiş. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Türkiye’de hukukun bağımsızlığının garanti edilmesini istemiştir.

Zamanında köşe yazarı olan bir şahıs; ”bir ülkenin ‘parlamenter’ olan sistemini ‘başkanlık’ ile değiştirmek için ‘bıçak sırtı’ başarılar biraz sorunlu. Tablo, tam ortasından bölünmüş Türkiye tablosudur“ demiş.

Tüm bu ve benzeri eleştiriler bir şey hatırlatıyor; “Ne oldum değil ne olacağım demeli” derlerdi büyüklerimiz.

Maalesef bazı gazeteciler, bir kasanın içindeki çürük elma gibi ortaya çıkıyorlar, dışarıdan gazel okuyanları anlamak kolay da peki ya bu içerdekiler. Artık hepsini anlayabiliyoruz…

Avrupa’daki seçimlere baktığımız da; ABD Başkanı rakibinden 200.000 daha az oy almış yani 59.440.000 Tramp, 59.650.000 Hilary almıştır. Fakat delege çoğunluğu ile başkan Tramp seçilmiştir. Fransa Başkanı F.Hollande, halkın %23,63 oyu ile başkan seçilmiş. ABD’de başkanlık sisteminde seçimlere katılım oranı % 54,9 iken Türkiye’de ki katılım % 85’dir.

Dünya’da ve Türkiye’de güzel şeyler oluyor. Vatandaşlarımız, Almanya’da % 63, Hollanda’da % 71, Belçika’da % 80 ve Lübnan’da % 93 EVET oyu vermiştir.

Başkanlık Sistemi’nin Doğu’dan tekrar yeni Türkiye’nin şahlanışının bilinçlenmesi ve örneği; Şanlıurfa Harran’da %97,2 EVET çıkarak göstermiştir.

Evet, işte yeni Türkiye. İşte Milletimizin iradesini koyarak artık bu modeli istiyoruz sesleri.

Artık geriye dönüş yok, ileriye bakma zamanıdır. Bundan sonra eleştirenlere ve eleştirilere değil çalışmaya odaklanma zamanıdır. Derlenip toparlanma ve bir olma zamanıdır. Millet olmanın gururunu yaşama ve sistemi oluşturma zamanıdır. Birimiz hepimiz için çalışma zamanıdır. Ben değil biz olma zamanıdır.

Dünya, bizim müjdeli haberlerimizi bekliyor. İslam âlemi bizden yardım elini kesmememizi bekliyor. Mazlum ve mağdur sessiz çoğunluk, bizim güzel haberlerimizi ve başarılarımızı bekliyor.

Allah’a şükürler olsun, bizler; tarih yazan bir milletin tekrar dirilişini ve yükselişini bir tuğla koyarak elde etmeye namzet bir ülkenin evlatlarıyız.

Selam ve Dua ile

Fethullah Fakıoğlu

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1689 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.