logo

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Kağıthane Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kağıthane Kent Konseyi Engelliler Meclisi işbirliği ile engellilere yönelik “Kağıthane’de Empati Zamanı”  isimli program düzenledi. Programda işitme engelli gençler işaret dili ile İstiklal Marşı okudu.

Selahaddin Korkmaz Özel Eğitim İş Okulu

Program Selahaddin Korkmaz Özel Eğitim İş Okulunda eğitim gören engelli çocukların, el becerileri ile yaptıkları süs eşyaları ve resimlerden oluşan sergi açılışı ile başladı. Sonrasında ise program, Kağıthane Kültür Merkezi Salonunda çeşitli gösterilerle devam etti.

Engelli çocuklar beden dili ile istiklal Marşı okudu

Engelli çocukların beden dili ile istiklal Marşı okumasıyla başlayan programda, öğrenciler çeşitli alanlarda hünerlerini sergiledi.  Şarkıların da söylendiği programda engelli çocuklar doyasıya eğlendi.

Kağıthane’de Empati Zamanı

Otizm hastası minik Erinç, babası Ergin Canpolat’la; Aşık Veysel Şatıroğlu’nun “Uzun İnce Bir Yoldayım” isimli türküsünü söyledi.  Babasının sazına eşlik eden minik Erinç, sahne performansıyla dinleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Kağıthane Kent Konseyi Engelli Meclisi

Programda konuşma yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Kağıthane’de 500 bin kişilik bir aileyiz. Bir aile duygusu ve mensubiyetiyle Kağıthane’deki çocuklarımızın, gençlerimizin, yetişkinlerimizin, engelli vatandaşlarımızın her daim yanında olmaya çalışıyoruz. Bu çok özel günde de yine engelli çocuklarımızla, engelli komşularımızla birlikte olduk ve bu birliktelikten çok mutlu olduğumuzu bir kere daha ifade ediyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız. Birçok arkadaşımız bu olayı yaşadılar. Hepimizin, herkesin her türlü engeli olabilir ama hiç birimizde sevgi engeli olmasın. Birbirimizi sevelim, ülkemizi sevelim, milletimizi ve bayrağımızı sevelim, insanları sevelim, çevreyi sevelim. Sevgi her engeli aşar. Biz de Kağıthane’de sevgi ile her engeli, her zaman aşmanın çabası içerisindeyiz” diye konuştu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kağıthane Kültür Merkezi

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
1439 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.