logo

3 Ay Süreyle OHAL İlan Edildi

3 Ay Süreyle OHAL İlan Edildi

3 Ay Süreyle OHAL İlan Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK ve Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı düzenledi.  ( Halil Sağırkaya - Anadolu Ajansı )

15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı ve ardından yapılan Bakanlar Kurulu’ndan sonra Cumhurbaşkanı kameraların karşısına geçti ve 3 ay süreyle tüm ülkede OHAL ilan edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kimse endişeye kapılmasın, bu uygulama kesinlikle demokrasiye, hukuka, özgürlüklere karşı değildir. Tam dersine bu değerleri koruma, güçlendirme amacına yöneliktir” dedi.

Kritik MGK ve Bakanlar Kurulu toplantıları sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 3 aylık Olağanüstü Hâl kararıyla ilgili, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı.

Meydanlara inin, meydanı bırakmayın

Başbakan Binali Yıldırım, “Alınan bu karar halkımızın gündelik hayatına yönelik olmayıp, devletin mekanizmalarının düzenli ve hızlı işleyişine yöneliktir. Meydanlara inin, meydanı bırakmayın. Çağrımıza verilen cevap darbenin önlenmesinde en büyük gücümüz olmuştur” dedi.

Hiç kimse endişe etmesin

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “OHAL, vatandaşımızın hayatında hiçbir olumsuzluğa yol açmayacak. OHAL, bu mücadelede devletin işleyişine hız kazandıracak. Vatandaşla ilgili değil devletin işleyişiyle ilgili bir düzenlemedir. Hiç kimse endişe etmesin” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise “Vatandaşların günlük hayatını olumsuz etkileyen bir durum söz konusu olmayacak. Olağanüstü hal şartları sadece paralel yapıyla mücadele amacıyla kullanılacaktır. Hükümet, OHAL çerçevesinde paralel yapıyla mücadele kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname yetkisini kullanabilecektir” dedi.

OHAL, 1990’lardaki sıkıyönetim demek değildir

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, OHAL kararının ilan edilmesinin ardından Twitter hesabından açıklamalarda bulundu ve “Rahat olun” mesajı verdi. Şimşek konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamada Türkiye’de ilan edilen OHAL’in temel hak ve özgürlükler, basın özgürlüğü gibi konularda kısıtlamalar içermediğini vurguladı ve “OHAL, 1990’lardaki sıkıyönetim demek değildir” dedi. OHAL’in Amacını “darbecilerin hızla tespiti ve adalete teslim edilmesi” olarak ifade eden Şimşek şöyle devam etti: “Fransa, Almanya ve Belçika’dan farklı olmayacak” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1021 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.