logo

3.Genç Öncüler Kısa Film Yarışması Tanıtım Toplantısı Yapıldı

3.Genç Öncüler Kısa Film Yarışması Tanıtım Toplantısı Yapıldı

3.Genç Öncüler Kısa Film Yarışması Tanıtım Toplantısı Yapıldı

3.Genç Öncüler Kısa film Yarışması’nın tanıtımı, 24 Kasım Cuma akşamı Ali Emiri Efendi Nikah Salonu’nda yapılan “Medya ve Güven” paneli ile gerçekleştirildi.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Genç Öncüler Kısa Film Yarışması”na başvurular başladı. 30 bin TL para ödülünün dağıtılacağı yarışmanın teması ise “Güven” olarak belirlenirken, sinemamızın gelişimi ve yeni yeteneklerin keşfedilmesi amaçlanıyor.

Yarışmanın jüri üyeleri: İhsan Kabil, İsmail Kılıçarslan, Cihan Aktaş, Abdulhamit Güler, Ayşe Şahinboy Doğan, Bünyamin Yılmaz ve Emre Karapınar.

Yarışmaya son katılım tarihi 15 Mart 2018

Genç Öncüler Gençlik Hareketi, yarışma kapsamında teşvik maksadıyla toplam 30 bin lira ödül dağılımı da yapacak. Birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin, üçüncüye 4 bin lira verilirken, jüri özel ödülü ve Genç Öncüler özel ödülü için 2 bin lira takdim edilecek. Ayrıca mansiyon ödülü kazanacak beş yapıma ise bin lira ödül verilecek. Ödül töreni ise 19 Nisan 2018’de gerçekleştirilecek.

Panele başlarken Genç Öncüler Gençlik Hareketi Başkanı Aşkın Özcan, insanımızı ve insanlığı aydınlatabilmek, onlara kurtuluş yollarını gösterebilmek ve aynı zamanda bir binanın tuğlaları gibi birbirlerine kenetlenmiş bir toplum meydana getirebilmek için sanatın gücünü kullanmanın önemine değindi. Üç yıl önce “Evsizler”, geçen yıl ise “Bireyselleşme ve Aile” olarak temayı belirlediklerini belirten Özcan, bu yıl ise “Güven” konusunu yarışmanın teması olarak belirlediklerini söyledi. 

Özcan, “Biz Genç Öncüler Gençlik Hareketi olarak, güven duygusu üzerine inşa edilmemiş her toplum yıkılmaya mahkûm olduğuna inanıyoruz” dedi.

İhsan Kabil, yarışmanın jüri başkanı olarak yarışmanın içeriğinin tanıttı, yarışma hakkında bilgi verdi ve kısa film ile ilgili düşüncelerini aktardı. Kabil, sinemanın hayatımızın her alanına sirayet ettiğini ve böyle güçlü bir alana cemiyetimizin muhakkak el atması gerektiğini, çünkü hep şikâyet makamında olduğumuzu, artık bir şeyler üretmemizin zamanının geldiğini belirtti.

Panelin moderatörlüğünü Ayşe Şahinboy Doğan yaptı. Prof. Celaleddin Vatandaş, Türkiye’de Gençlik ve Güven Bunalımı hakkında, Uğur Uzunok ise “Bakmak ve Görmek”  hakkında konuşmasını gerçekleştirdi.

Ayşe Şahinboy Doğan, eskiden sanatçılara duyulan güvenle günümüzde sanatçıya duyulan güven arasında ciddi farklılıklar olduğunu ve eskiden sanatçıların topluma daha fazla güven verdiğini vurguladı.

Celaleddin Vatandaş, Türkiye’de sadece gençlerin değil herkesin güven problemi yaşadığını söyledi. Bununla beraber gençlerin probleminin çok daha büyük olduğunu ve bu problemin sadece eğitimin ve siyasetin sorunlarıyla açıklanamayacağını dile getirdi.

Uğur Uzunok ise medyanın bugün nasıl güvenilmez hale geldiği üzerinde durdu. Güven sorununu sadece bugün üzerinden değil geçmiş üzerinden okudu.

3.Genç Öncüler Kısa Film Yarışması bu sene Güven konusu ile filmlerinin bekliyor. Yarışmanın detayları, katılım şartları ve başvuru koşulları, “genconculerkfy.com” adresinden edinilebilecek.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1490 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.