logo

3.GENÇ ÖNCÜLER KISA FİLM YARIŞMASININ KAZANANLARI BELLİ OLDU

3.GENÇ ÖNCÜLER KISA FİLM YARIŞMASININ KAZANANLARI BELLİ OLDU

3.GENÇ ÖNCÜLER KISA FİLM YARIŞMASI KAZANANLARI BELLİ OLDU

3.Genç Öncüler Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni, 17 Nisan Salı günü Saat: 19.00’da Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. “Güven” teması çerçevesinde filmlerini çeken ve ödüle layık görülen yönetmenlere ödülleri takdim edildi.

Yoğun katılımın olduğu program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Genç Öncüler Hareketi Başkanı Sayın Aşkın Özcan açılış konuşması yaptı. Gençlerin sinemaya yönlendirilmesi adına çaba sarf ettiklerini belirten Özcan, bu sahada var olabilmenin kendileri ve gençler adına büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

Ödül töreninin onur konuğu Mesut Uçakan’dı. Esenler Belediyesi, Sayın Mesut Uçakan için hazırladığı belgeselden bir kesitle programa devam edildi.

Belgesel gösteriminden sonra söz alan Mesut Uçakan, onur konuğu olarak programa katılmanın kendisini mutlu ettiğini, gençler tarafından ağırlanmanın ise daha farklı bir mutluluk vesilesi olduğunu dile getirdi. Sinema ile tanışmasını da anlatan Uçakan, çok büyük fedakârlık yaparak bu alanda tutunduğunu ama inancını hiç kaybetmediğini belirtti. Müslümanlar arasında sinemaya yatırım yapmanın önemli bir işmiş gibi görülmediğini, camiye yardım yapınca kendini kurtarmış gibi görenlerin sinemanın ehemmiyetini henüz kavrayamadığını belirten Uçakan, halen bu alana gerektiği özeni göstermediğimizi dile getirdi.

Ardından, filmlerin değerlendirilmesi sürecinde büyük emek verdikleri için yarışma jürileri İhsan Kabil, Cihan Aktaş, Abdulhamit Güler, Ayşe Şahinboy Doğan, Bünyamin Yılmaz ve Emre Karapınar’a teşekkür plaketleri verildi.

Program, ödül sahiplerinin açıklaması ile devam etti. 204 başvurusu olan yarışmanın mansiyon ödüllerini Fatih Kaçmaz ve Ömer Tayyip Erdoğan Kırmızı Top filmiyle, Mehmet Kemal Bayrak Yük filmiyle, Muzaffer Onuk Bana Güven filmiyle, Sefa Çelik Yolda filmiyle, Ahmet Abdullah Karaca Denge filmiyle kazanan isimler oldu.

Elli Kuruş filmiyle Kenan Şahin Genç Öncüler Özel Ödülü’nün, Çevirmen filmiyle Emre Kayiş Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Yarışmada birincilik ödülünü Baki adlı filmiyle Alihan Erbaş ve Harun Köybaşı,

İkincilik ödülünü Benim Babam adlı filmiyle Elif Duygu Akça,

Üçüncülük ödülünü ise Dönüş adlı filmiyle Ömer Yavuzoğlu aldı.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1566 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.