logo

5.Türkiye Değer Ödülleri Başvuruları Başladı

5.Türkiye Değer Ödülleri Başvuruları Başladı

5.Türkiye Değer Ödülleri Başvuruları Başladı!

Türkiye Değer Ödülleri
Bireyi, aileyi, yaşadığımız toplumu ve dünyayı tehdit eden risk ve sorunların çözümünde toplumsal yaşantımızın temel yapısını oluşturan milli, manevi, sosyal, ahlaki ve kültürel değerlerimizden olan yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, misafirperverlik, vatanseverlik, doğruluk, adalet, iyilik, temizlik, çalışkanlık, dürüstlük, sevgi, saygı, duyarlı olma, adil olma, paylaşımcı olma gibi kazanımlarımız en önemli referans kaynaklarımızdandır.

Türkiye Değer Ödülleri Nelerdir

Eğitim sistemimiz öğrencilere; bilgi, beceri, tutum kazandırmanın yanında onların dengeli, sağlıklı gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip, temel ve insani değerleri kazanmış iyi insan, iyi vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak görevini üstlenmiştir. Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirine bağlayan, gelişmeyi, mutluluğu ve huzuru sağlayan, risk ve tehditlerden koruyan ahlaki, insani, sosyal, manevi değerlerimizin tüm bireylere kazandırılmasında en önemli etken eğitimdir. Bu kazanımlarımızın öğrencilerimize aktarılmasında değerler eğitimi önem kazanmaktadır.

Türkiye Değer Ödülleri Değer Ödülü Kategorisi

Değerler Eğitimi, toplumun tümünü ilgilendirdiğinden çok boyutlu olarak ele alınmalıdır. Bu açıdan eğitimdeki tüm unsurların ve paydaşların ortak bir duyarlılık ve bilinçle hareket etmesi gerekmektedir. Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında, değerlerimizle ilgili olarak öğrencilerimizin yeterliliklerini arttırmak ve bunların davranışlarına yansımalarını sağlamak için çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

5. Türkiye Değer Ödülleri Başvuruları Başladı

Bu nedenle, öğrencilerimizin evrensel, milli ve manevi değerlerle donanımlarına katkı sağlamak, sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemek, yarışma etkinlikleri çerçevesinde üretilen eserlerin ve Değer Ödülü kategorisinde başarılı örneklerin gündeme taşınarak öğrencilerde motivasyon sağlamak amacıyla Bakanlığımız ve Ensar Vakfı arasında “Türkiye Değer Ödülleri” protokolü imzalanmıştır.

Türkiyenin Değerleri

“Türkiye Değer Ödülleri” ile öğrencilerimizde ve toplumda değerler konusunda farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek bilinç kazandırmak ve öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek amaçlanmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi işbirliği ile 2015-2016 eğitim öğretim yılında, tüm Türkiye genelindeki özel ve resmi ortaokul ve orta öğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencileri kapsayan “Türkiye Değer Ödülleri”nin ana teması SORUMLULUK’tur.

Türkiye Değer Ödülleri iki ana kategoriden oluşmaktadır:

1.Türkiye Değer Ödülleri Değer Ödülü Kategorisi

“Değer Ödülü” kategorisinde okul yöneticileri veya öğretmenleri; Sorumluluk değerini en güzel şekilde davranışları ile ortaya koyan öğrencileri tespit eder. Okul yönetici veya öğretmenleri tespit ettikleri öğrenci hakkında; öğrencinin bilgisi olmaksızın, öğrencinin sahip olduğu değeri nasıl sergilediğini, bu değeri davranışları ile nasıl ortaya koyduğunu anlatan bir metin ile okul müdürlüklerine başvurur.

2.Türkiye Değer Ödülleri Eser Ödülü Kategorisi

Sorumluluk değerini yansıtacak şekilde “Şiir, Hikâye, Resim, Kısa Film, Karikatür” dallarından her hangi birisinde öğrencilerin hazırlayacakları eserle yarışmaya katıldıkları kategoridir.

Başvuru Yeri ve Tarihi: Başvuruların Okul Müdürlükleri aracılığıyla www.turkiyedegerodulleri.com adresine en geç 15 Mart 2016 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Not: Türkiye Değer Ödülleri ilgili şartname ve resmi yazılar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 11/01/2016 tarihinden itibaren Türkiye’deki tüm İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmiştir. Ayrıca Türkiye Değer Ödülleri afiş ve broşürleri Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi tarafından Türkiye’deki tüm il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmiş olup Milli Eğitim Müdürlükleri kanalıyla okullara ulaştırılmaktadır.
Detaylı Bilgi: www.turkiyedegerodulleri.com

Türkiye Değer Ödülleri Eser Ödülü Kategorisi

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1930 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.