logo

5 Yılda 255 Bin Ağaç Kurtarıldı

5 Yılda 255 Bin Ağaç Kurtarıldı

5 Yılda 255 Bin Ağaç Kurtarıldı

Kağıthane'de 5 Yılda 255 Bin Ağaç Kurtarıldı

Kağıthane Belediyesi tarafından ilçe genelinde başlatılan “Geri Dönüşüm” çalışmalarıyla 27 bin ton atık toplandı. 5 yılda 255 bin ağaç kesilmekten kurtarıldı.

Geri dönüşüme kazandırılan 27 bin ton atığın yaklaşık 15 bin tonluk, büyük kısmını kağıt atıklar oluşturuyor. Kullanılmış kağıtların tekrar geri dönüştürülmesiyle ise bir çok ağaç da kesilmekten kurtarılmış oluyor. 1 ton kağıt atık 17 ağacı kurtarırken, Kağıthane’de son 5 yılda toplanan 15 bin ton kağıt atıkla tam 255 bin ağaç kurtarılmış oldu.

Kağıthane, Osmanlı döneminde kâğıt üretiminin yapıldığı alanlardan biri olması nedeniyle, 11 yıl önce başlatılan geri dönüşüm ve çevre seferberliği, meyvelerini veriyor. İlk önce belediyede ayrıştırma tesisi kurarak projeyi hayata geçiren Kağıthane Belediyesi, son yıllarda ise bu konuda yatırımlarını ve hizmetleri hızlandırdı. Yapılan çalışmalarla birlikte 5 yılda toplam 27 bin ton atık topladı.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; “Günlük toplanan atık miktarı 14-17 ton arasında değişiyor. En çok kâğıt ve karton atıklar toplanıyor. Atık türlerine göre %70 kâğıt-karton, %15 plastik, %10 Metal ve %5 de cam atık topluyoruz. Çevre Eğitim Projesi kapsamında öğrencilere de bu konuda eğitim veriyoruz. Amacımız çevreye daha duyarlı bir nesil yetiştirmek ve geri dönüşüme karşı olan bilinci arttırmak” dedi. 

Kağıthane Geri Dönüşüm Tesisi

Geri Dönüşüm Nasıl Oluyor?

Öncelikle Kağıthane Belediyesi tarafından vatandaşlara mavi poşetler dağıtılıyor. Daha sonra vatandaşların biriktirdiği Ambalaj Atıkları (Kağıt, Karton, Plastik ve Metal) belirli günlerde toplama araçlarıyla düzenli olarak toplanıyor. Vatandaştan toplanan atıklar ise belediyenin ayrıştırma tesisine gelerek türlerine göre ayrıştırılıp balyalanıyor. Buradaki atıklar ise geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Geri dönüşüm tesisleri ise bu atıkları tekrar üretimde kullanarak, hem çevreye verilen zararı azaltmış oluyor hem de ekonomiye katkı sağlıyor.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1559 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.