logo

Engellilerle birlikte olmanın hayatı daha anlamlı

Engellilerle birlikte olmanın hayatı daha anlamlı

Engellilerle birlikte olmanın hayatı daha anlamlı

engellilerle birlikte olmak

Kağıthane Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği programda doktorlar söyledi, engelliler oynadı. Kâğıthane Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda coşku büyüktü.

Engelleri Aşalım sloganıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin, Kağıthane Devlet Hastanesi Doktorlar Korosu, sanatçılar Faruk K, Özlem Ceylan, AK Parti İlçe teşkilatından misafirler, çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

engelli konseriSunuculuğunu Çeliktepe Mahallesi muhtarı Ahmet Karamanlı’nın sunduğu program Down sendromlu çocukların oynadığı “Sevin Bizi” klibiyle başladı. Klipte oynayan çocukların büyük alkış aldığı programdan sonra bir konuşma yapan Başkan Kılıç, engelli dostu bir belediye olduklarını belirterek “Öncelikle böyle güzel bir ortamın oluşmasında katkıda bulunan herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Özellikle buraya kadar zahmet edip gelen engelli ve ailelerine hoş geldiniz diyorum. Bizler sadece bir gün değil her gün engellilere daha fazla nasıl hizmet verebiliriz diyerek çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz her hizmetten onların da faydalanmasını istiyoruz. Hayatın her alanında engelli vatandaşlarımızla iç içeyiz. Kültür, eğlence, spor, iş hayatımızın her alanını engelli vatandaşlarımızla birlikte sürdürüyoruz. Unutmayalım ki engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatlarında en büyük sorun onların haklarını ve şartlarını yok sayanlardır. Yani engelli insan yoktur, engellenen insan vardır. Bizler engelli vatandaşlarımızla birlikte olduğumuz gibi onları engelleyenlerinde karşısındayız” dedi.

Engellilerle birlikte olmanın hayatı daha anlamlı kıldığını ifade eden Kaymakam Varıcıer “Geçmişten günümüze çok önemli aşamalar kaydedildi. Devletimiz engellilerin her zaman yanında oldu. Bugün onlarla yaptığımız maçı kaybettik. Çok güçlü bir takımla oynadık. Umarım önümüzdeki maçlarda onları yeneceğiz “ dedi.

Konuşmaların ardından Sahneye çıkan Kağıthane Devlet Hastanesi Doktorlar Korosu söylediği şarkılarla gelenlere bir müzik ziyafeti sundu. Türk Sanat Müziğinin en önemli eserlerinin sergilendiği konserin sonunda doktorların söylediği hareketli şarkıların ritmine kendilerini kaptıran engelli çocuklar hem oynadılar hem de şarkılara eşlik ettiler.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
1325 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.