logo

ABD’nin YPG Tavrı

ABD’nin YPG Tavrı

Dün berat gecesi idi bütün İslam âleminin en güzel, en kutsal günlerinden birini yaşadık. Bizler seviniyoruz çünkü hem bu âlemi kazanmak için hem öbür dünyamızı-ahiretimizi mamur etmek, kazanmak için çalışıyoruz.

Bunu yaparken de sadece ben değil biz’i düşünerek yani hem bizi biz yapan toplumumuzu düşünerek hem de insanlığı düşünmeyi de ihmal etmeyerek, tefekkür ederek hareket ediyoruz.

“Bir insanı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmaktan ibarettir“ kavramını özümseyerek çalışıyoruz.

Adem (a.s)’dan bugüne kadar gelen ademoğlu tabirine hak kazanan herkes bu özelde yetişmiş hayatını yaşamış ve bundan sonra da yaşayacak ve yaşatacaktır.

Bakıyoruz bugün dünyada bu âdemoğlu vasfını yitirmiş ve insanlık için çalışmayı bırakmış bir güruh var maalesef. Bu tip insanlar bir şeye hizmet etmektedirler sadece ve sadece kendi ve kendisi gibi olanlara hizmet etmektedirler.

Ülkemiz senelerdir PKK ve uzantısından çok çekmiş ve hala çekmektedir. Dün bu ülkemizde nice insanlarımızın yok olmasına sebep olan bu ve bunun gibi yapılar bundan sonrada maalesef olabilir. Bugün ülkemizden uzaklaştırılan bu örgüt vb. yapılar maalesef müttefik dediğimiz birçok ülke tarafından doğrudan veya dolaylı olarak desteklenmiştir.

Maalesef mübarek berat gecesi içimizi yakan ABD’nin YPY’e ağır silah yardımı yapma kararıdır. Dost gördüğümüz bir ülkenin ne derece bilmediğimiz plan ve proje içinde olmasıdır. ABD savunma bakanının hala biz Türkiye’nin endişelerini anlamaktayız demesidir.

Acaba bu büyük Ortadoğu projesinin bir parçası mıdır? Kürtlerin kullanılıp İsrail’in önünün Ortadoğu’da açılması mıdır?

Ortadoğu niçin bu kadar girdap ve kargaşaya itilmektedir. PKK hem Suriye’de, hem Kerkük’te değişik isimler altında neden yapılandırılmakta ve desteklenmektedir.

Ortadoğu’da gördüğümüz masum insanları, mazlum nüfusu biz görünce neden içimiz yanar, insanlığımızdan utanırız da, bu fiili yapan ülke ve idareciler neden hiç bir şey yapmazlar, neden kılları dahi kıpırdamaz.

Bir de utanmadan bütün bu olayları İslam’a mal etmeye çalışırlar.

Biz her şeyden önce insanız, bırakınız insanları, hayvanlar dahi bu zulme izin vermez.

Nitekim kazaen bir karga ölse, öldürülse tüm kargalar saatlerce etrafta yaygara yapar ve ölen kargaya nümayişte bulunur, kendilerini korumaya alırlar.

Bizim için YPG, PYD, PKK hepsi de aynı şey, biz bir ismi anlayıncaya kadar 40-50 yeni isim çıkıyor.

Bir siyasetçi maalesef bu ülkede sırtını YPG’ye ve PYD’ye yasladığını söylemişti, şimdi sırtını kime yasladığını daha iyi anlamaktayız.

Bugün ABD aldığı kararla her türlü insanın o bölgede zarar görmesinden mesuldür. Dost ülkenin tavrı bu olmamalıdır, eğer gizli planları yok ise o bölgeyi sadece o ülkenin insanlarına bırakmaları gerekir.

Irakta senelerdir aynı şey yapılmıştır, Irak insanı mağdur edilmiştir.

Bu arada komşumuz İran dostluk içerisinde bölgede Türkiye ile dostluğunu pekiştirmek ve insanlığa faydalı olmak zorundadır. Geçmişte Irak ile 8 yıl boşuna savaştırıldığını görmek durumundadır. Kendisine uygulanan yıllar süren ambargoyu çok çabuk unutmuştur.

İnsanca yaşamak ve yaşatmak, bunu yaparken de Cenab-ı Hakk’ın rızasını gözetmek   hepimizin insanlığa vereceği en güzel hediyedir.

İnsanca yaşamak nasıl bir ABD vatandaşının hakkı ise bir Türkiye, bir Suriye bir İran veya dünyadaki ismini zikredemediğimiz her ülke vatandaşının da hakkıdır.

ABD başkanının ağır silah kararı yanlış ve insanlığımız için bir tehlikedir.

Ne mutlu insanlara faydalı olanlara ve ne yazık insanlığa zarar verenlere.

Selam ve Dua ile

Fethullah Fakıoğlu

Etiketler: » » » »
1557 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.