logo

Adnan Mendres’in Son İki Günü

Adnan Mendres’in Son İki Günü

Adnan Mendres’in Son İki Günü

yaslı ada

27 Mayıs darbesinin ardından idam edilen Adnan Menderes ve arkadaşlarının Yassıada’da yaşadıklarını anlatan Yaslı Ada oyununa Kağıthaneliler büyük ilgi gösterdiler.

Yönetmenliğini Sami Gülbaba, yazarlığını Fatih Gülbaba’nın yaptığı oyunda Adnan Menderes ile arkadaşlarının Yassıada’da geçirdiği son 48 saat canlandırılıyor.

Gültepe Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunda Adnan Menderes, arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan’ın Yassıada günlerinde yaşadıklarını büyük bir dikkatle izleyen Kağıthaneliler zaman zaman duygusal anlar yaşadılar.

Adnan Menderes’in kişiliğinden yansımaları da sahneye taşıyan Tek perdelik oyunda kendisini iktidardan hücreye taşıyanlara bile nazik, saygılı bir karakterin yaşadıkları anlatılıyor.

yassı ada

Seyircileri yakın tarihimizle yüzleştiren Yaslıada, vicdan sorgulaması ve dönem özeleştirisi ile önem taşırken Menderes dönemini sahneye taşıyan ilk oyun olma özelliğine de sahip. Oyuncu kadrosuyla da dikkatleri üzerine çeken oyunda; Seyfullah Kartal, Vahdet Çakar, Alper Türedi, Hüseyin Santur, Eşref Seyitoğlu, Erdem Yılmaz, Yiğit Kartal başarılı bir performans sergiledi. Enver Başar ve Burhan Yılmaz  ise kapalı gişe oynayan oyunda dekor tasarımlarıyla seyircilerin beğenisini topladı.

Adnan Mendres

Oyuncuları teker teker tebrik eden Kağıthane Belediye Başkan Fazlı Kılıç, Gültepe Kültür Merkezi’nin kültür ve sanat etkinlikleri ile her yaştan Kağıthanelinin 2’nci adresi olduğunu ifade etti. Başkan Kılıç, “Bugün burada hep birlikte yakın tarihimize tanıklık ettik. Merhum Başbakan Menderes ve arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun” şeklinde konuştu.

Yaslı Ada oyunu

Seyircilerin yoğun alkışları arasında kapanan perdenin ardından oyuncular seyircileri selamladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Kılıç’ın oyunculara teşekkür plaketi ve çiçek takdim etmesinin ardından program sona erdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2450 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.