logo

Aile Bakanlığından Ev Hanımlarına Faizsiz Kredi

Aile Bakanlığından Ev Hanımlarına Faizsiz Kredi

Aile Bakanlığından Ev Hanımlarına Faizsiz Kredi

Ev ekonomisine katkı sunan ev hanımlarına bir destek de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından geldi. Aile Bakanlığı tarafından ev hanımlarına 15 bin lira faizsiz kredi verilecek.

24 ay ödemesiz olacak girişimcilik kredilerinden yararlanmak isteyen ev kadınları, Kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapması gerekiyor.

Ev Hanımlarına Kendi İşini Kurma İmkânı

Ev hanımları da artık kendi iş yerini açabilecek. 2 yıla kadar geri ödemesiz 8 yıla kadar taksit imkânı sunan destekten yararlanmak için Kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ev hanımlarının projelerini sunması gerekiyor.  

Projeyi vakıftaki mütevelli heyeti 30 gün içinde inceleyecek ve uygun görülürse onaylanacak. Onaylı proje, vakfın fon kuruluna gönderiliyor. Kurul onayı alındıktan sonra, uygun görülen tutar kişiye teslim ediliyor.

El işi yapanlar, yöresel ürünlere yönelik üretim yapanlar ve tarımsal faaliyetler destek kapsamındadır. Üretilecek olan hizmetin veya malın yöresel satış ve pazarlama olanaklarının bulunması ve talep üretecek özellikte olması gerekiyor.

Etiketler: » » » » » » »
1220 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.