logo

Aile milletin temelidir. Aile sağlamsa millet de sağlamdır

Aile milletin temelidir. Aile sağlamsa millet de sağlamdır

Aile milletin temelidir. Aile sağlamsa millet de sağlamdır

Necmettin Nursaçan Kağıthane

Prof. Dr. Necmettin Nursaçan, “Allah Sevgisi ve İslamda Aile” konulu söyleşide kadının ve erkeğin görevleri, ailedeki sevgi ve saygının önemini anlattı.

Kağıthane Belediyesi’nin Hasbahçe Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde Kağıthanelilerle buluşan Nursaçan, “Sevgili Peygamber Efendimiz Cennet bahçelerine uğrayınca faydalanın diye buyurmuştur. Cennet bahçesi Allah’ın ayetlerinin okunduğu anlatıldığı yerlerdir. Hasbahçe bugün cennet bahçesi oldu. İlahi devletin görevlileri Hasbahçe’yi kaydediyor” şeklinde konuştu.

Kağıthane Necmettin Nursaçan Ramazan Etkinliği

Ailenin toplum için önemine değinen Nursaçan,“Aile milletin temelidir. Aile sağlamsa millet de sağlamdır” dedi. Ailenin sevgi, saygı ve sadakat temellerinde kurulduğunu ifade eden Nursaçan, sabretmenin eşler arasındaki önemine değindi.

Nursaçan, yıkılmak üzere olan bir yuvayı kurtaranların büyük sevap kazandıklarını ifade ederken, İslam’da kendisine hayır duası edecek evlat yetiştirenlerin amel defterinin kapanmayacağını söyledi.

Kağıthane Belediyesi Ramazan Söyleşisi

Çocuğun özellikle annesinden etkilendiğini söyleyen Nursaçan, annenin aile içinde önemli bir yere sahip olduğunu sözlerine ekledi. Çocuğun ilk terbiyesini annesini örnek alarak aldığını ifade eden Nursaçan, “Bir anne her sabah Allah’ın kelamı Kur’an’ı Kerim’i okuyorsa, annesini gören çocuk bundan etkilenecektir” diyerek peygamber sevgisi üzerine de bilgi aktardı.

İslamiyet öncesi ve sonrası kadının toplumdaki yerini anlatan Nursaçan, ailede annenin önemine değindi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1294 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.