logo

Ak Parti Kadın Kolları, Kadın Hakları İçin Yürüdü

Ak Parti Kadın Kolları, Kadın Hakları İçin Yürüdü

Ak Parti Kadın Kolları, Kadın Hakları İçin Yürüdü

ak parti kadınlar günü yürüyüşü

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile AK Parti Kağıthane Kadın Kolları “Dünya Kadınlar Günü”nü kutlamak üzere Çeliktepe Mahallesinden yürüyüşe başladı. Ellerinde “Kadın varsa gelecek var, Daha güzel günlere yürüyoruz birlikte, Büyüyen Türkiye, Güçlenen Kadınlar” yazılı çeşitli dövizlerle hep birlikte Emniyet Evleri Mahallesindeki Bosna Parkına kadar yürüdü.

ak parti kadınlar günü basın açıklaması

AK Partili Kadınlar ve Kağıthaneli Kadınların toplandığı Bosna Parkında Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Meryem Karaköse bir basın açıklaması yaptı. “Dünya Kadınlar Günü” nün kutlanmasının nedenini anlatan Karaköse, yaptığı basın açıklamasında; eşitlik ve adalet için mücadele tercihimiz, meselelere sadece kadın bakış açısıyla yada sadece kadınlarla değil, erkeklerin de katıldığı bir mücadele anlayışıyla yaklaşmak ve süreci birlikte yaşamaktır. Demokratik toplumlarda karar alma ve uygulama mekanizmalarında yer alan erkeklerin,  kadına dair sorunların çözümünde kadınlarla birlikte çalışma ve katkı sağlamalarının bir zorunluluk olduğuna inanıyoruz. Ülkemizde; “Kadın Hakları” konusunda tamamlanmış çalışmalar, yasal mevzuat değişiklikleri, uygulamaya yönelik genelgeler ve eğitimler ile daha birçok çaba, sorunu tamamen çözmese de mücadelede kararlı olduğumuzun işareti olmuştur.

Tüm bu çalışmaların neticesinde kadın sorunlarının yakın tanığı olan Ak Parti iktidarı, 12 yıllık süre içerisinde kadınların, sosyal-ekonomik konumlarının güçlendirilmesi, toplumsal yaşamda kadın-erkek eşitliğinin sağlanması gibi bir çok alanda yeni yasal düzenlemelere imza atmıştır diyen Karaköse, açıklamasına şöyle devam etti.

Tüm bu olumlu çalışmaların uygulanabilmesi, kadın dostu politikaların devamlılığı için gerçekleştirdiğimiz bu yürüyüş ve çalışmalarımızda emeği geçen herkese, başta Ak Parti Kağıthane İlçe Başkanımız Sami İlhan’a, İl Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, Gençlik Kolları Başkanımıza, tüm katılımcılarımıza ve bizlere umut veren Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Meryem Karaköse, kadına karşı şiddetin ve her türlü ayrımcılığın yok olduğu, konuşulmasına gerek kalmadığı 8 Martlarda buluşmak dileğiyle sizleri saygıyla selamlıyorum dedi.

Basın açıklamanın ardından AK Parti Kağıthane Kadın Kolları Başkanı ve üyeleri sessizce dağıldılar.

Etiketler: » » » » » » » » » »
1708 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.