logo

AK Parti Kağıthane İlçe Başkanlığından Yerel Basına Kahvaltı

AK Parti Kağıthane İlçe Başkanlığından Yerel Basına Kahvaltı

AK Parti Kağıthane İlçe Başkanlığından Yerel Basına Kahvaltı

 

Yerel Basın Kahvaltı AK Parti

AK Parti Kağıthane İlçe Başkanlığı 24 Nisan Cuma günü Saat:10.00’da Kağıthane Belediyesi Nurtepe Sosyal Tesislerinde sabah kahvaltısı düzenleyerek yerel basınla bir araya geldi.

Kağıthane Belediyesi Nurtepe Sosyal Tesisleri’nde verilen kahvaltı programına AK Parti’nin basın camiasından gelen Ermeni kökenli 2. Bölge milletvekili adayı Markar Eseyan, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Av.Faruk Gökkuş, Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse, ilçe başkan yardımcıları Zülal Özdemir, Lider Parlakyıldız, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ünal Akgül, Belediye Başkan yardımcılarından Mevlüt Öztekin, Hasan Çakır, Meclis başkan vekili Meryem Tekbıyık ve yerel basın katıldı.

 ak-parti-kagithane-den-yerel-basina-kahvalti

AK Parti Kağıthane İlçe Başkan Yardımcısı Lider Parlakyıldız’ın takdimi ile başlayan programda, Kağıthane İlçe Başkanı Av.Faruk Gökkuş; yerel basın temsilcilerine  teşekkür ederek amaçlarının kaynaşmak dayanışmak ve istişare etmek olduğunu ifade etti.

AK Parti Yerel basın kahvaltı

Gökkuş’tan sonra söz alan ve yerel gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milletvekili Adayı Markar Eseyan; Türkiye üzerine yıllardır planlanmış oyunların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bozulduğunu ifade ederek hemen yanı başımızdaki coğrafyada kan gölü varsa biz burada huzur içerisinde yaşıyorsak Sayın Tayyip Erdoğan’a borçluyuz dedi.

AK Parti 2. Bölge milletvekili adayı Markar Esayan, Yerel  basın mensuplarının 1915 olayları ile ilgili sorularını ise şöyle cevapladı. “Artık Türkiye’nin özellikle geçmişin pek çok devlet söylemini, resmi tarih tezini her alanda Kürtler olsun, tüm dindarlar açısından olsun, Aleviler açısından olsun geride kalmıştır. Aleviler ile ilgili Dersim katliamları ile ilgili ilk kez bu hükümet, Sayın Cumhurbaşkanı, o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda özür diledi. Yine geçen yıl 1915 ile ilgili bir taziye yayımlandı. Bunlar tamamen paradigma değişikliğini gösteriyor. Eski devlet zihniyeti ile köprüleri atan yaklaşım söz konusu. Bu sadece birer açıklamadan da ibaret değil. 13 yıldır bu ülkede azınlıkların toplam Cumhuriyet tarihinde görmedikleri ciddi bir alaka, ilgi bu hükümetten söz konusu. İlk defa farklı dinlerdeki insanlar, vatandaşlarımız kendilerini vatandaş hissetmeye, sokaklarda güvenle yürümeye ve kimliklerinden ötürü tehdit algısı hissetmemeye başladılar” dedi.

CHP döneminin bir uygulaması olan vakıfların el konulmuş olan mallarının iadesinin gerçekleştiğini söyleyen Esayan, “Oradaki iade süreçleri devam ediyor. Eskiden bu kilisenin babam cemaat yöneticisiydi. 10-15 yıl önce kiliseler yıkılırdı. Bir çivi bile çakamazdık. Bırakın devletin bize yardım etmesini biz bunlara kendi paramızla dokunamazdık. Böyle şehir bir devlet anlayışı vardı. Bunların hepsi bitti. Dolasıyla hem bu hem pratiklerdeki değişim, hem de devlet algısındaki değişim ve taziyenin getirdiği süreç bizim için çok değerli. Biz bunun kelimeyi indirgenmesini şahsen kabul edemiyorum. Ama şöyle bir güzel taraf var. Türkiye değişiyor. Bunu hiçbir parlamento kararı değiştirecek halde değil. Nitekim Başbakan da, AP’den gelen, Papa’dan gelen açıklamalara rağmen bir taziye mesajı yayınladı dedi.

Program çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
2288 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.