logo

Akabe Camii’nin Temeli Atıldı

Akabe Camii’nin Temeli Atıldı

Akabe Camii’nin Temeli Atıldı

akabe camii

Kağıthane Belediyesi tarihi Sadabad Camii’sinden esinlenerek inşa edilecek Sadabad manzaralı Akabe Camii’nin temelini attı.

Ana hatlarıyla simetrik düzenlemeye sahip olacak Akabe Camii temel atma törenine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, meclis üyeleri, STK yöneticileri, ve Kağıthaneliler katıldı.

Osmanlı döneminde inşa edilen ve Kağıthane Deresi’nin kenarında yer alan Sadabad Camii’den esinlenerek projesi tamamlanan Akabe Camii’nin temel atma töreni yoğun katılımla gerçekleşti. Sadabad Camii’nin tarihi görünümü ve modern mimarı çizgileriyle harmanlanarak inşa edilecek Akabe Camii Hasbahçe ile Cendere Vadisi manzarasına tamamen hakim olacak.

akabe camii temel

Nurtepe Sosyal Tesisleri’nin yakınında bulunan ve Sadabad ile Cendere Vadi’si manzarasına hakim olan bölgede yapılacak Akabe Camii hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, “Bu bölgede cami inşası için yapılan projeler tamamlandı ve bugün burada böyle hayırlı bir çalışmanın temelini atıyoruz” şeklinde konuştu.

Geleceğe önemli eserler bırakmanın önemine değinen Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, “Bir taraftan büyürken, gelişirken diğer taraftan geleneksel değerlerimizi de koruyup, geleceğe güzel eserler bırakmak en önemli vizyonumuzdur. Sadece ülke vizyonu değil. Genel düzeyde de bu vizyonun takip edilmesi  gerekiyor. Burada gerçekten çok önemli bir ihtiyaca yönelik, güzel bir noktada  tarihi bir özelliği olan  bu caminin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Sanki Sadabad Camii’ye nazire yapar gibi, O’nun bir örneğinin burada gerçekleştirilecek olması çok güzel. Sadece cami yapmak değil, bu mimari estetiği de göz ardı etmemek lazım” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

akabe cami

Kabe’nin bir şubesini daha inşa etmek için bir araya geldiklerini ifade eden Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, ”Cami bir araya getiren, toplayan demektir. İslami literatürde genellikle mescid kelimesi kullanılır. Bizler büyük olanlara cami, küçük olanlara mescid demekteyiz. Yer yüzünde ilk mabet Kabe’dir”  diyerek Müslümanların cami tarihi hakkında bilgi verdi.

Dualarla gerçekleştirilen temel atma töreni protokolün hep birlikte butona basmasıyla tamamlandı.

 

Etiketler: » » » » » » » »
2275 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.