logo

AKV Kağıthane Söyleşilerine Devam Ediyor

AKV Kağıthane Söyleşilerine Devam Ediyor

AKV Kağıthane Söyleşilerine Devam Ediyor

Araştırma Kültür Vakfı Kağıthane Şubesi her ay düzenli olarak seminerler düzenliyor. 31 Ocak Salı günü düzenlediği seminerin konuşmacısı Sultan Ahmet Camii emekli imamı Emrullah Hatipoğlu oldu.

Sultan Ahmet Camii emekli imamı Emrullah Hatipoğlu, 31 Ocak Salı Günü Saat:20.00’da AKV Kağıthane Şubesinde “İslam Birliği” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Programa hanımlar ve erkekler yoğun katılım gösterdi.

Müslümanların birlik ve beraberliğini, Ali İmran Suresi 103, Enfal Suresi 45, 60, 62 ve Hucurat Suresinin 10. Ayetleri ile vurgu yapan Emrullah Hatipoğlu, Birlik ve beraberliğin iman üzere olması gerektiğini bunun haricinde beraberlik olmayacağını. Bunun yolunun Kuran ve Sünnetten geçtiğini. Müslümanların bu birlik ve beraberlik sayesinde kardeş olduklarını sahabelerden örnekler vererek günümüze taşıdı. Kardeşliğin sözden eyleme nasıl geçtiğini ensar ve muhacir üzerinden anlattı.

Hatipoğlu, Müslümanların tek bir vücut olmaları ve aynı zaman da günümüzdeki batı ve şer odaklarına karşı mücadele etmek için gücümüzü oluşturmamızın gerektiğine değindi. Hatipoğlu, Müslümanların birlik ve beraberliğini yıkan şeyin tefrika olduğunu, bundan uzak durmamız gerektiğinin de altını çizdi.

Etiketler: » » » » » » » » » »
1502 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.