logo

Amacımız Halkımıza ve Kağıthane’ye Hizmet Etmek

Amacımız Halkımıza ve Kağıthane’ye Hizmet Etmek

Sadabad Platformu Başkanı ve AK Parti eski İlçe Başkanı Seyit Ahmet Çandır’la, yaptıkları çalışmaları ve Kağıthane’deki yerel siyaseti konuştuk.

Sadabad Platformu, Kağıthane’de yakın geçmişte kurulmuş ve önemli hizmetlere imza atmış bir sivil toplum kuruluşu. Sadabad Platformu Başkanlığını ise Kağıthanelilerin çok yakından tanıdığı ve sevdiği Seyit Ahmet Çandır yapıyor. 40 yıldan fazla bir süredir Kağıthane’de yaşayan Seyit Ahmet Çandır, 2002-2008 yılları arasında AK Parti Kağıthane İlçe Başkanlığı görevini yaptı. Kağıthane’ye hizmet etmeye Sadabad Platformu Başkanlığı ile devam eden Seyit Ahmet Çandır’la, yaptıkları çalışmaları ve Kağıthane’deki yerel siyaseti konuştuk.

SİYASETE SAYIN BAŞBAKANIMIZIN YOL ARKADAŞLIĞIYLA BAŞLADIM

Siz uzun yıllar Kağıthane’ye Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK Parti’de siyaset yaparak hizmet ettiniz. Şimdi de Sadabad Platformu ile Kağıthanelilere hizmet ediyorsunuz. Bize biraz kendinizden, siyasi geçmişinizden bahseder misiniz? 

1963 yılında Sivas’ın Hafik kazası Tavşanlı köyünde doğdum. 1971 yılında babam Anadolu’dan göçen her kişi gibi çocuklarının eğitimi ve daha iyi ekonomik şartlarda yaşaması için, Kağıthane’ye geldi. İlkokulu Kağıthane Merkez İlköğretim Okulu’nda bitirdim. Ortaokul ve liseyi Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi’nde bitirdim. Üniversiteyi İşletme Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, yüksek lisansımı da Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi alanında yaptım. Evli ve 4 erkek çocuk babasıyım.

40 yıldan fazla bir zamandır Kağıthane’de yaşıyorum ve bu güzel ilçeyi yakından tanıyorum. 1983 yılında aktif siyasete Refah Partisi’nde Sayın Başbakanımızın yol arkadaşlığıyla başladım. O dönemki ilçe başkanımız şu an AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Ekrem Erdem Bey’di. Refah Partisi teşkilatlarında 3 dönem İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Fazilet Partisi teşkilatlarında da görev aldım. Daha sonra AK Parti’nin kuruluşunda Kağıthane’de Kurucu Teşkilat Başkanlığı’nı yaptım. Kurucu İlçe Başkanımız Selami Uzun’un 2002 genel seçimlerinde milletvekili olmasından sonra İlçe Başkanlığı görevini devraldım. 2002 ve 2008 tarihleri arasında Kağıthane AK Parti İlçe Başkanlığı görevini yürüttüm. 2004 yılındaki yerel seçimlerde Kağıthane’de AK Parti’nin belediye başkanlığı kazanmasından sonra bürokraside, Kaymakamlık, Milli Eğitim, Emniyet ve Belediyemiz arasında çok iyi bir işbirliği oluşmasını sağladık. Bunun sonucu olarak birçok yatırımın Kağıthanemize gelmesinde büyük bir emeğimiz var. Bunlardan aklımıza gelenler arasında, İl Genel Meclisimizin desteğiyle Kağıthane’deki 27 okulun yenilenmesi, bugünkü Kaymakamlık binamızın inşa edilmesi, çeşitli spor alanlarının yapılması vb. birçok hizmete imza attık. Gençlerimizin istihdamı için emek sarfettik ve bunun sonucu olarak birçok gencimizi çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında iş sahibi yaptık. Diğer siyasi partilerimizle bayramlaşmaları ve karşılıklı ziyaretleri ilk defa Kağıthane’de biz başlattık. Bizim başlattığımız bu gelenek, hala siyasi partilerimiz arasında devam ediyor. Siyasetteki amacımız halkımıza, Kağıthanemize, İstanbul’a ve ülkemize hizmet etmekti. 30 yıl önce Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’la başladığımız bu hizmet kervanında aktif bir şekilde yer aldık ve hala da bu çabamız devam ediyor.

Şimdi de halkımıza ve Kağıthanemize Sadabad Platformu’yla hizmet ediyoruz. Sadabad Platformu, içinde birçok meslek grubundan kişileri barındıran, önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarını sürdürüyor. Sivil toplum kuruluşları sadece hemşeri derneklerinden oluşan kuruluşlar değildir. Sadabad Platformu halkımıza birçok alanda hizmet etmeye çalışan, bazen bir think-thank kuruluşu, bazen de milli ve manevi değerlerimizin yaşatılması için çeşitli paneller ve seminerler düzenleyen önemli bir STK’dır. Burada bizim en büyük motivasyonumuz halkımıza hizmet etmektir. Sadece siyaset yaparak halka hizmet edemezsiniz. Bu anlamda STK’lar siyasetin dışında halkımıza hizmet etmenin bir yolu, aynı zamanda siyasetin de bir okulu demektir. Sadabad Platformu bu anlayışla çalışmalarına devam ediyor.

SADABAD PLATFORMU MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ KORUMAYI AMAÇLIYOR

sadabad platformu

Sadabad Platformu bugüne kadar hangi çalışmaları yaptı? Bundan sonra neler yapacaksınız?

Sadabad Platformu olarak, ülkemizin ve milletimizin milli ve manevi değerlerini ve genel çıkarlarını korumayı, ekonomik ve sosyal olarak gelişmesini sağlamayı hedefliyoruz. Bu amaçla, halkımızı ilgilendiren hemen her konuda, seminer, sempozyum, panel, konferans gibi programlar düzenlemeyi, sanat ve spor etkinlikleri, kahvaltı ve gezi programları gerçekleştiriyoruz. Bu hassasiyetlere sahip bütün STK’larla ortak çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza daha iyi bir yaşam sağlamak ve toplum içinde hak ettikleri konumun verilmesi için çaba sarfediyoruz. Bugüne kadar çeşitli kahvaltı programları ve geziler düzenledik. Geçtiğimiz yaz dönemi Sadabad Platformu olarak, Kağıthane’de bu duyarlılıklara sahip dostlarımızı biraraya getirdiğimiz kahvaltılı söyleşi programlarımız oldu. Bunun yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ekrem Erdem Bey, ilçemiz bürokrasinin önde gelen simaları ve Kağıthanemizin çeşitli kesimlerinden dostlarımızın katıldığı bir yat gezimiz oldu. Boğaziçi’nde gerçekleşen bu gezimizde uzun zamandır birbirini görmeyen birçok eski dostumuzu da biraraya getirdik. Bunun yanı sıra toplumsal duyarlılığımız olan mesela Mısır’daki darbe mağduru kardeşlerimize destek için afiş çalışması yaptık. Halkımızın önem verdiği kutsal ve önemli günlerimizi de unutmayarak, bu önemli günlerimiz için afiş çalışması yaptık.

Yerel seçimler yaklaşıyor. Ülkemizde ve Kağıthane’de siyasi dengeler nasıl sizce?

AK Parti 2004 yerel seçimleriyle birlikte ülkemizde devrim niteliğinde hizmetlere imza atmıştır. AK Parti’nin yerel siyasetteki başarısının altında Sayın Başbakanımızın yerel siyasetten gelmiş olmasının çok büyük önemi var. 2014 yerel seçimlerinde de AK Parti, Türkiye’nin her yerinde oylarını artırarak yine birinci parti olarak çıkacaktır. Bu seçimler Cumhurbaşkanlığı ve 2015 genel seçimleri için belirleyici olacaktır. Kağıthane’ye gelirsek, AK Parti’nin ilçemizde gerçek oy oranı yüzde 60 civarındadır. Dolayısıyla, doğru strateji ve adayla inşallah AK Parti bu yerel seçimlerde oylarını artırarak yine belediye başkanlığını alacaktır.

GÖREVE HAZIRIM

Bu soru röportajımızın en önemli sorusu aslında. Kağıthane’de AK Parti’den Belediye Başkan Adaylığınız söz konusu olacak mı?

Biz çalışmalarımızı her platformda hız kesmeden sürdürüyoruz. Benim Sadabad Platformu Başkanlığımın yanı sıra, Enerjider Başkanlığım ve Sivas Platformu Yönetim Kurulu Üyeliğim de devam etmektedir. Dolayısıyla amacımız halkımıza ve ülkemize hizmet etmektir. İhtiyaç duyulan her yerde bu kutsal ve önemli göreve hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

Seyit Ahmet Çandır Kimdir ?

1963 yılı Sivas’ın Hafik kazası Tavşanlı köyünde doğdum. İlkokulu Kağıthane Merkez İlköğretim Okulu’nda bitirdim. Ortaokul ve liseyi Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi’nde bitirdim. Üniversiteyi İşletme Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, yüksek lisansımı da Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi alanında yaptım. 40 yıldan fazla bir süredir Kağıthane’de yaşıyorum. 2002-2008 yılları  arasında AK Parti Kağıthane İlçe Başkanlığı görevini yaptım. Kağıthane’ye hizmet etmeye Sadabad Platformu Başkanlığı ile devam ediyorum Evli ve 4 erkek çocuk babasıyım.

Hasbahçe Gazetesi Özel Röportaj

Etiketler: » » » » » » » »
1589 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.