logo

Annelik Yolunda Yalnız Değilsiniz

Annelik Yolunda Yalnız Değilsiniz

Annelik Yolunda Yalnız Değilsiniz

annelik-yolunda-yalniz-degilsiniz

Sağlık konusunda vatandaşların bilinçlenmesi için bir çok önemli çalışmaya imza atan Kağıthane Belediyesi, 2 Kasım Çarşamba günü Saat:14.30’da Kağıthane Nikah Salonunda Kolan Hastanesi ile ortaklaşa bir Tüp Bebek Semineri gerçekleştirdi. 

kagithanede-tup-bebek-semineri-yapildi

Kağıthane Kent Konseyi öncülüğünde gerçekleşen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği seminerde salon tıklım tıklım dolarken bazı vatandaşlar programı ayakta takip etmek zorunda kaldı.

kadin-hastaliklari-ve-dogum-uzmani-tulay-caglar

”Hastanın Hikayesi Teşhis için Çok Önemli”

Çocuk sahibi olamamanın bir çok farklı nedene dayandığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Tülay Çağlar, sorunun iyi bir şekilde tespit edilerek ona göre tedavi uygulanması gerektiğini aktardı. Tedavi süresince bir çok farklı işlemler uyguladıklarını belirten Çağlar; “Tedavide ilk olarak hastanın öyküsünü dinliyoruz. Daha önce ne gibi hastalık ve enfeksiyonlarla karşılaştığını bilmemiz çok önemli. Bunun yanında fizik ve genital muayene ile rahim ağzı ve tüplerinin değerlendirmesini yapıyoruz ve hormon testi de gerçekleştiriyoruz” dedi.

kadin-hastaliklari-dogum-uzmani-prof-dr-kadir-savan

Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Prof.Dr Kadir Savan ise, çocuk sahibi olamamanın sadece kadının değil erkeğin de önemli bir sorunu olduğuna dikkat çekerek bütün sorumluluğun kadına yüklenmemesi gerektiğini aktardı.

”Fazla Kilolarının Çocuk Yapmanızı Engelleyebilir”
Sağlıklı bir gebelik için kilonun da çok önemli bir faktör olduğunu belirten uzmanlar, fazla kiloların gebe kalınmasını etkilediğini de aktardı. Konuyla ilgili bir konuşma gerçekleştiren Diyetisyen Büşra Düzyol, diyetin ekstra çaba harcanan bir şey değil günlük yeme alışkanlığı olduğunu belirtti. Normal dönem ile hamilelik döneminde daha farklı beslenmenin önemine de değinen Düzyol; ”Gebelik döneminde normalde duyduğumuzdan daha fazla besine ihtiyaç duyabiliriz. Bu yüzden yeteri kadar protein, demir ve çinko almalısınız” dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan uzmanlar, ne yapılması ve nasıl yapılması gerektiği ile ilgili ayrıntılı cevaplar verdiler.

5-sansli-kisiye-ucretsiz-tup-bebek-tedavisi

5 Şanslı Kişiye Ücretsiz Tüp Bebek Tedavisi

Seminerin ardından yapılan çekilişle birlikte 5 şanslı kişiye ücretsiz tüp bebek tedavisi de verildi. Kurada adı okunan vatandaşlar sevinç gözyaşları dökerken, bir çok kişiye de ücretsiz test imkânı sunuldu. Böylece çekilişte ismi okunan 5 vatandaş Kolan Hastanelerinden ücretsiz tüp bebek tedavi hizmeti alabilecek.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4475 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.