logo

Arşiv, Bir Milletin Kimliği ve Hafızasıdır

Arşiv, Bir Milletin Kimliği ve Hafızasıdır

Arşiv, Bir Milletin Kimliği ve Hafızasıdır

Osmanlı Arşivleri Kağıthane

Türk Arşivciler Derneği, 10. Arşivcilik Günü ve Hazine-i Evrak’ın Kuruluşunun 169. yıl dönümü dolayısıyla Kağıthane’deki Osmanlı Arşivi Kongre Salonu’nda kutlama programı düzenlendi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın da katıldığı organizasyonda arşivciliğin ülkemizdeki yeri ve önemine dikkat çekildi.

Türk Arşivciler Derneği Başkanı Yüksel Baycar

Türk Arşivciler Derneği Başkanı Yüksel Baycar yaptığı açılış konuşmasında “Arşivci denince herkes tam olarak ne iş yaptığını bilmiyor, kütüphaneci zannediyorlar. Arşivci, belge ve bilgiyi tasnif eden, kataloglayan, koruyan, veri girişlerini yapan, erişim uçlarını hazırlayan, gerektiğinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıran kişilere denir. Bizler bu yönümüzle kayda değer her şeyin gelecek nesillere ulaştırılmasıyla görevliyiz” dedi. 

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç Osmanlı Arşivleri

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Arşivler bir milletin ve ülkenin hafızasıdır. Arşivi olmayan bir devlet tarihinden kopmuş demektir ve kesinlikle düşünülemez. Bu yüzden arşivciliğin önemini daha net bir şekilde idrak etmeliyiz” dedi. Konuşmasının ardından Başkan Kılıç’a Milli Arşiv Sitesi’ne yapmış olduğu katkılarından dolayı bir plaket takdim edildi.

Yüksel Baycar-Fazlı Kılıç

Osmanlı Arşivi Daire Başkanı Sebahattin Bayram ise yaptığı konuşmada, çalışmalarından ve arşivciliğin öneminden bahsetti. Konuşmasının ardından plaket takdim edildi.

Kağıthane Belediyesi Kültür Yayınları Standı Osmanlı Arşivleri
Protokol konuşmalarının ardından “Dünya ve Türk Sinemasında Arşivcinin İmajı” adlı sergi ve Kağıthane Belediyesi Kültür Yayınları’nın yer aldığı bir kitap standı konukların beğenisine sunuldu.

Serginin ardından ise etkinliğin ikinci bölümüne “Arşivcilik Eğitimi ve İstihdam Alanları” adlı panel ile devam edildi. Arşivcilik eğitiminin önemine vurgu yapılan panelin ardından İBB Halk Müziği Topluluğu’nun dinletisiyle program sona erdi. 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1628 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.