logo

Aşure Kardeşliğin Simgesidir, Paylaşmaktır

Aşure Kardeşliğin Simgesidir, Paylaşmaktır

Aşure Kardeşliğin Simgesidir, Paylaşmaktır

 Kağıthane Aşure Sofrası

Kağıthane Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla Kağıthane Meydan, Seyrantepe, Seyrengah Girişi, Bosna Hersek Parkı, Gültepe İmam Hatip Önü, Çağlayan Mahallesi ve Aslangazi Caddesi’nde binlerce vatandaşa aşure ikram etti.

“Bereket Paylaşmaktır” temalı aşure sofralarında binlerce vatandaşla buluştu. Derviş kaşıkları ile aşurelerini paylaşan Kağıthaneliler aşurenin paylaşıldıkça lezzetlendiğini söylediler.

Kağıthane Merkez Mahallesi Meydanı’nda kurulan sofrada yaklaşık 1,5 metre uzunluğundaki derviş kaşıkları ile birbirlerine aşure ikram eden vatandaşlar, paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

 derviş kaşıkları ile Aşure İkramı Kağıthane

Tiyatral bir gösteri ile Aşure Günü’nün öneminin anlatıldığı ikram programına Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, Kağıthane Müftüsü  Mevlüt Haliloğlu, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Gülen, Seyrantepe Cem Evi Dedesi  Okan Doğaner, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri, STK yönetici ve üyeleri ile çok sayıda Kağıthaneli katıldı.

Kağıthane de Aşure Sofrası Fazlı Kılıç

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Bugün burada bir kez daha dayanışmanın, paylaşmanın, ikramın ne kadar güzel ve ulvi bir düşünce olduğunu gördük. Biz paylaşmanın ve ikramın önemini kendi yöremizden, büyüklerimizden öğrendik. Biz aşurelerin yapıldığını ve ikram edildiğini görerek büyüdük. Biz en dar, en zor zamanlarda dahi Anadolu’nun en ücra köşesine gittiğimizde insanlarımızın ikram için harcadıkları çabayı görürüz” dedi.

Kaymakam A.Akın Varıcıer Aşure Günü

Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, “En güzel geleneklerimizden paylaşmak, derdine ortak olmaktır. Bunun en güzel örneklerinden birini bugün burada gördük. Derviş kaşıkları ile yemek yemenin yolu kendini değil, karşındakini doyurmaktır. Buradan çıkaracağımız dersler var. Dayanışma, paylaşma, ikram adına sahip olduğumuz değerlerimizi utmamalıyız” şeklinde konuşarak tüm vatandaşların ibadetlerinin kabul olmasını diledi.

Uzun tahta kaşıkların saplarından tutmak suretiyle yemek ikram eden bir dervişin hikâyesinden uyarlanan derviş kaşıkları ile birbirlerine aşure yediren vatandaşlar, yemeğin paylaşıldığında ve başkasına ikram edildiğinde herkesin doyduğunu, ancak uzun kaşıklar ile yalnızca kendileri yemeye kalkanların aç kaldığını ifade ettiler.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
2214 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.