logo

Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Kağıthane’de Yapıldı

Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Kağıthane’de Yapıldı

Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Kağıthane’de Yapıldı

Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Kağıthane Final

Kağıthane Belediyesi’nin katkılarıyla, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası’nda Şampiyon “Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü” oldu.

Uşak Akse Atlı Cirit Spor Kulübü Kağıtane Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atllı Cirit Şampiyonası

Kağıthane Belediyesi, sosyal etkinlikler kapsamında ata sporlarını gün yüzüne çıkartmak için başlatmış olduğu çalışmalarına devam ediyor. Kağıthane Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliğiyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası” Hasbahçe Mesire Alanı’nda 13-15 Kasım tarihleri arasında yapıldı.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Kağıthane

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun düzenlediği ve Türkiye elemelerini geçerek 70 takım arasından finale kalan 4 takımın katıldığı Atlı Cirit Türkiye Şampiyonasının açılış müsabakası aynı zamanda bir derbi mücadelesine sahne oldu. Şampiyonada, Uşak 1 Eylül takımı, rakibi Akse Atlı Cirit Takımı farklı bir skorla mağlup ederek şampiyonaya güzel bir başlangıç yaptı. İlk gün müsabakalarının ikinci karşılaşmasındaysa Erzurum Yenişehir rakibi Erzurum Kombine’yi mağlup etti.

Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü

Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası’nın final müsabakaları 15 Kasım Pazar Saat:10.00’da Kağıthane Hasbahçe’de yapıldı. “Uşak Akse Atlı Cirit Spor Kulübü” ile “Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü” arasında gerçekleşen final karşılaşmasında, rakipler kıyasıya mücadele etti. Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü, rakibi Uşak Akse Atlı Cirit Spor Kulübü’nü mağlup ederek kupayı almaya hak kazandı.

fazli kilic kagithane cirit oyunlari

Müsabakalara ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç “Şampiyonaya her yıl ev sahipliği yaparak destek vermekten memnuniyet duyuyoruz. Burada gerçekleştirilen cirit şampiyonası hem bu spora olan ilgiyi arttırıyor, hem de vatandaşlarımız güzel bir etkinlik izleme şansı buluyor. Amacımız geleneksel spor dallarını yapan yetenekli kardeşlerimize sahip çıkmak ve bu geleneği yaşatmak. Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası’nda 3 gündür nefes kesen mücadeleler oldu. Şampiyon Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü’nü, tüm kulüplerimizi ve sporcularımızı tebrik ediyoruz. Gerçekten, Kağıthaneliler, İstanbullular, Erzurumlular, Uşaklı komşularımız büyük bir heyecanla bu müsabakaları takip ettiler. Ben tüm seyircilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Şampiyon Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü Kağıthane Şampiyon Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Cirit Asbaşkanı Ziya Gökalp Ceylan ise; “Türkiye’de bulunan 70 kulübü geride bırakarak buraya gelme başarısı göstermiş dört kulübümüzün yarışacağı bir şampiyona düzenledik. Şampiyon Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü’nü tebrik ediyor, Kağıthane Belediyesi’ne de katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Kağıthane Ödül Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Kağıthane Kupa Ödülü

Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Yakup Pak ise, “Bu müsabakalara çok sıkı bir şekilde hazırlandık. Gece gündüz, atları ve çocukları hiç yatırmadan, hep atların yanında kalarak antrenmanlar yaparak hazırlandık. Emeğimizin karşılığını da aldık Türkiye Şampiyonu olduk. Dünyalar bizim oldu. İstanbul bizim oldu” şeklinde konuştu.

Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Kağıthane Şampiyon Erzurum

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, 24 adet at ve sporcunun mücadele ettiği organizasyonda şampiyon olan takıma 10 bin TL para ödülünün yanı sıra kupa ve madalyalarını takdim etti. Sonrasında ise, turnuvada şampiyon olan “Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü” taraftarları yöresel oyunlarını oynayarak selamladı ve şampiyonluğu kutladı.

Hasbahçe Gazetesi ailesi olarak Atlı Cirit Türkiye Şampiyonu Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü’nü tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2434 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.