logo

Avrasya İslam Şurası Katılımcılarından 15 Temmuz Şehitlerine Dua

Avrasya İslam Şurası Katılımcılarından 15 Temmuz Şehitlerine Dua

Avrasya İslam Şurası Katılımcılarından 15 Temmuz Şehitlerine Dua

15-temmuz-sehitleri-fotgraflari-ibb

İstanbul’da düzenlenen 9. Avrasya İslam Şurası’na katılan dini temsilciler, 15 Temmuz Şehitleri’nin fotoğrafının yer aldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki panoyu ziyaret ederek dua etti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl “Avrasya’da İslam; Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi” temasıyla 9.su düzenlenen Avrasya İslam Şurası sona erdi.

İstanbul’da düzenlenen şuraya katılan 33 ülkeden 120 temsilci, daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile birlikte Şehzadebaşı Cami’nde Cuma Namazı kıldı. Mehmet Görmez ve beraberindekiler, namazın ardından İBB Saraçhane binasını ziyaret etti.

avrasya-islam-surasi-katilimcilarindan-15-temmuz-sehitlerine-dua

Heyete İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Vekili Ahmet Selamet ve İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan eşlik etti.

Görmez ve dini temsilciler, belediye binasının girişinde yer alan 15 Temmuz Şehitleri’nin fotoğraf ve isimlerinin yer aldığı dev panoyu ziyaret ederek, Ahmet Selamet’ten 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde İBB Saraçhane binasının önünde yaşanan olaylarla ilgili bilgi aldılar.

Dini temsilciler, Rusya Bölge Müslümanları Başmüftüsü Şeyh Nafiullah Aşirov’un Türkiye ve İslam alemindeki sıkıntıların sona ermesi ve İslam Aleminin selameti için yaptığı duaya vatandaşlarla birlikte “amin” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » »
1371 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.