logo

Babayla konuşmak şiirdir

Babayla konuşmak şiirdir

Türkiye Diyanet Vakfı‘nın organize ettiği ve İBB Kültür A.Ş.‘nin katkılarıyla düzenlenen 33. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Ramazan’da kalabalık bir ziyaretçi grubunu ağırladı. Bu yıl Beyazıt Devlet Kütüphanesi‘nde yapılan ve Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği‘nin (ESKADER) katkılarıyla organize edilen Beyazıt Ramazan Sohbetleri‘nin dokuzuncu günkü konuşmacısı şair ve yazar Hüseyin Akın oldu.

Şiir ve tefekkür yüklü bir sohbet gerçekleştiren Hüseyin Akın, Türkiye’deki şiir coğrafyasının dünü ve bugünü, toplum olarak mânâya bakışımız ve Ramazan hakkında değerlendirmeler yaptı.

Babalarıyla konuşamayan bir kuşağa ait olduklarını ve bu durumun bir yığın şeyi dışarıda bırakmak olduğunu anlatan Hüseyin Akın, “Babayla konuşmak şiirdir” diyerek herkesin içinde uyuyan bir şiir bulunduğunu dile getirdi. Modern dünyanın şiiri itibarsızlaştırdığını, romanı, makaleyi ve daha düz metinleri ikame ettirmekte olduğunu ifade eden Akın, medeniyetimizi oluşturan unsurların şiirle inşa edildiğinin unutulmaması gerektiğini belirtti. “Her şey görüntülü ve sinematografik bir hale gelmiş durumda. Manevi dünyaya en yakın yolun şiir olduğu söylenebilir. Ancak güzel söz söylemek tılsımlıdır ve bu tılsım insanın ayağını kaydırabilir.” diyen Hüseyin Akın, Kur’an’da Şuara Suresi’nde yer alan ikazları aktardı. Şairin şiirini ilk dizesinin cazibesi ile yazdığını söyleyen Akın, şairin hayatın her anında uyanık ve teyakkuzda olduğunu, olmadığı takdirde önünden geçip giden şiirleri yakalayamayacağını ifade etti. Sanatın tabiatta gizli kalmış güzelliklerin ortaya çıkarılması olduğunu kaydeden Akın, sanatçı olmanın da tabiatın içindeki şiirleri, hikâyeleri çekip çıkarabilecek bir ruh hali gerektiğini sözlerine ekledi.

Etiketler: » » » » » » » » »
1603 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.