logo

Başbakan, İmam-Hatip Nesli ile Buluştu

Başbakan, İmam-Hatip Nesli ile Buluştu

Başbakan, İmam-Hatip Nesli ile Buluştu

recep tayyip erdogan

ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneğinin düzenlediği İmam-Hatip Okullarının 100. yaşı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım sağladığı, İmam Hatip Yüz Yıllık Hikâye Programı ile kutlandı.

Programa, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan’ın kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan, çok sayıda milletvekili, STK yönetici ve temsilcileri, çok sayıda davetli ve 10 bin öğrenci katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, konuşmaların yapıldığı platformun iki tarafına kurulan dev ekranlarda, “İmam Hatip-100 yıllık hikaye” konulu kısa film de gösterildi.

Daha sonra, Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi korosu, ilahi ve naatlardan oluşan mini bir konser verilen programda, farklı ülkelerden Türkiye’ye gelerek imam hatip liselerinde eğitim görenlerden oluşan grup, “Ben imam hatipliyim” şiirini okudu. Uluslararası Fatih  Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi mehter grubu da gösteri yaptı.

hüseyin korkut

Programda konuşma yapan ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, imam hatip neslinin bir misyon nesli olduğunu belirterek, “Zulme karşı adaleti, şefkati, merhameti savunan bir nesildir. Bu nesil, millete dayanmaktadır ve millete dayanarak bugünlere gelmiştir. İnşallah bundan sonra da mücadelesini böyle yaparak sürdürecektir” dedi.

Türkiye’de son günlerde milli iradenin baskı altına alındığını ifade eden Korkut, şöyle devam etti: “Ülkemizde ve dünyada büyük hizmetler üreten sivil toplum kuruluşlarının yıpratılmak istendiğinin farkındayız. Ülkemizin küresel ölçekte aldığı göz alıcı durumun durdurulmaya çalışıldığının farkındayız. Sivilleşme ve özgürleşme alanında ülkemizin elde ettiği bütün kazanımların yok edilmeye çalışıldığının da farkındayız. İmam hatip nesli olarak bu olayların karşısındayız ve milletin, milli iradenin yanındayız. Milletimizin meşru yollarla seçilenlerine, millete dayanarak milletimizin iradesini temsil eden duruşa, hizmete karşı girişilen birtakım oyunlara karşıyız. Başbakanımızın yanındayız.”

kadir topbas

Korkut’un ardından konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da milletlerin gücünün, yetişmiş insan gücüyle ölçüldüğünü anlatarak, “Milleti millet yapan değerler vardır. İnancından, kültüründen aldığı değerlerle geleceğe yürürler. Millet olarak geleceğe emin adımlarla yürümekteyiz. Sizlerle ülkemizin geleceğini hazırlıyoruz. Aranızdan birçok devlet adamı, güzel insanlar yetişecek” ifadelerini kullandı.

basbakan

Topbaş’ın ardından sahneye çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Bu milletin fertleri inanın sizin için gece gündüz dua ettiler” diyen Başbakan Erdoğan, kendi yurtta kaldığı dönemden anılarını anlattı. İmam hatiplere hizmet eden isimsiz kahramanların olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi: “Bunlar unutulamaz. Onları rahmetle anıyoruz. Sizin için millet için ülke için fedakarca mücadele ettiler. İktidar peşinde olmadılar, para peşinde hiç olmadılar, örgüt kuralım demediler. Paralel devlet kuralım demediler. Saadet zinciri oluşturalım demediler. Hükümetler kurup hükümetler yıkalım demediler. Uluslararası şebekelere maşalık yapalım demediler. Devlet içinde devlet olalım demediler. Ananas cumhuriyeti kuralım demediler. Onların bir tek derdi vardı. Ülkenin milletin dertlerini, kutsallarını öğreten inançlı gençler yetiştiren imam hatip okulları ayakta dursun istediler diyerek sözlerine son verip misafirleri selamladı.

imam hatipler 100.yıl imam-hatip

Öğrencilerle toplu fotoğraf çekimlerinin ardından program son buldu.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
1801 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.