logo

Bayramı Bayram Gibi Yaşatalım

Bayramı Bayram Gibi Yaşatalım

Bayramı Bayram Gibi Yaşatalım

bayram-mesajlari-4

Sabır, fedakarlık, paylaşma ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı, rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayını geride bırakarak sevgi, kaynaşma ve dayanışma günü olan Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.

Ramazan’da yaptığımız ibadetlerin mukâfatını da beklediğimiz bu bayram günlerinde; birbirimizi daha iyi anlamaya, Ramazan ayında yaşadığımız güzellikleri geliştirmeye ve sevdiklerimiz, yakınlarımız, dostlarımız ve diğer insanların mutluluklarını ve dertlerini paylaşmaya gayret edelim. Çünkü bayramlar, her türlü güzelliklerin birlikte yaşandığı, toplumun bütün kesimlerinin birbirleriyle kaynaştığı,  sevgi ve dayanışma günleridir. Bayramlara sıradan günler olarak bakmayıp; o günleri biz insanların kendimizi yenileyeceğimiz ve huzurumuza katkı sağlayacağımız günler olarak değerlendirmeliyiz.

Bu müstesna günlerde hep birlikte bayram namazını kıldığımız gibi, bu birlikteliğimizi hayatımızın bütününe yansıtalım. Çocuklarımızın da bayramın manevi havasını her bakımdan teneffüs etmesini sağlayalım ve bu atmosferi evlerimize de taşıyalım. Kendimiz ve çocuklarımız için fıtır sadakamızı (fitre) vermediysek bir an önce fakirlere ulaştıralım.

Bayramda özellikle çocuklarımızı sevindirelim. Yaşatacağımız güzel anılarla, yıllar sonra çocukluğundaki bayram günlerini hatırlamalarını sağlayalım. Mübarek Ramazan ayından sonra bayram kültürümüzü de çocuklarımıza örnek yaşantımızla gösterelim.

Ramazan Bayramı süresince mümkün mertebe yakınlarımızı, dostlarımızı, komşularımızı ve diğer kardeşlerimizi ziyaret ederek; sevinç ve mutluluklarımızı birlikte paylaşalım.

Bayram günlerini, kırılan kalplerin onarılması için fırsat bilelim. Özellikle varlık sebebimiz olan anne ve babalarımızı unutmayalım ve onların hayır dualarını alalım. 

Ziyaretçi bekleyen insanlarımızı hatırlayalım. Yetimlerin, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine ve ümitlerinin yeşermesine katkı sağlayalım.

Bu bayram sevincine bizimle birlikte katılamayan kimseleri; hastane ve hapishane köşelerinde, yaşlılar evinde bulunan vatandaşlarımızı da ziyaret edip gönüllerini alalım.

Bayram günlerinde ziyaretleri tamamlayamamışsak bayramı takip eden günlerde de ziyaretlerimizi sürdürelim.

Bizler, ailemiz, yakınlarımız ve milletimizle birlikte bayram mutluluğunu yaşarken; İslam âleminde dini bayramları sevinç içinde yaşamaya hasret kalan; gözyaşı, savaş, felaketler ve yoksulluğun gölgesinde bayramı geçiren din kardeşlerimizi de unutmayalım.

Bu kutsal ay boyunca kazandığımız ibadet alışkanlığımızı, güzel hasret ve değerleri Ramazandan sonra da koruyup yaşamaya çalışalım.  

Bu duygu ve düşüncelerle ilçemiz ve ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın, Milletimizin, ve bütün Müslümanların Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Ramazan Bayramının bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Mevlüt HALİLOĞLU
Kağıthane Müftüsü

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1633 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.