logo

Berat Kandili Tüm Yurtta Dualarla İdrak Edildi

Berat Kandili Tüm Yurtta Dualarla İdrak Edildi

Berat Kandili Tüm Yurtta Dualarla İdrak Edildi

Berat Kandili Tüm Yurtta Dualarla İdrak Edildi

Her yıl Şaban ayının on beşinci gecesi idrak edilen ve bu sene 21 Mayıs Cumartesi gününe gelen Berat Kandilinde Diyanet İşleri Başkanlığı çeşitli camilerde kandil programları düzenledi. 

Kandil özel programına katılarak yatsı namazı kıldıran Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ, beratın farklı anlamları olduğuna işaret ederek bunlardan birisinin “Kötülükten, şirkten, isyandan, sinelerdeki ağır yüklerden, kötülerden, zalimlerden uzak olmak” olduğunu anlattı.

Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ

Başkan Görmez, “Cenab-ı Hak bizlere millet olarak bu kandiller vesilesiyle bilhassa milletimizi ülkemizi kuşatan bu terör musibetinden beratı hepimize nasip eylesin” diye dua eden Görmez, “Müslümanların tarihte hiç bu kadar zor zamanları olmadığından bahsetti.

Başkan Görmez, “Kurtuluş Savaşımızı hatırlayın, bu toprakların nasıl paramparça edilmek istendiği zamanları hatırlayın. Ecdadımızın birlikte Çanakkale’de, Sakarya’da, Malazgirt’te verdikleri mücadeleleri hatırlayın. Ama bilhassa son zamanlarda İslam ümmeti çok zor bir süreçten geçiyor. Onun için dualarınızı genişletin. Arakan’da kimsesiz bıraktığımız Müslümanlar dualarınıza girsin. Yemen’deki, Suriye’deki kardeşimiz, Irak’taki, dünyanın her yanındaki mümin ve Müslüman kardeşimiz dualarınıza girsin. Cenab-ı Hak dualarımızı kabul eylesin. Biz evrensel bir dinin mensuplarıyız. Biz bütün âlemlerin ıslahı için dua ederiz. Son zamanlarda çokça şehit evlatlar veriyoruz. Cenab-ı Hak hepsine rahmet eylesin. Onların şahadetini milletimizin beratı eylesin” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » »
1198 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.