logo

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun

10 Mayıs 2017 Çarşamba gecesini Perşembeye bağlayan gece Berat Kandilidir. Şaban ayının 14’ünü 15’ine bağlayan gecedir.

Kur’an-ı Kerim Levhilmahfûz’a bu gece indi. Allah’ü Tealâ (c.c.) ezelde, hiç bir şey yaratmadan önce, her şeyi takdir etti, diledi. Bunlardan bir yıl içinde olacak her şeyi, bu gece meleklere bildirir.

Rahmet kapılarının açılıp, duaların kabul olacağı 4 geceden biridir.

Hz.Muhammed (s.a.v.) bu gece çok ibadet ve dua ederdi. “Allahümmerzuknâ, kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve şakıyyen” duasını çok okurdu.

Hadis-i Şeriflerde buyruldu ki;

* “Şaban’ın on beşinci gecesi olunca, gecesini ibadetle, gündüzünü de oruçla geçirin! O gece Allah’ü Teâlâ (c.c.) buyurur ki : “Affedilmek isteyen yok mu, günahlarının affedeyim. Rızık isteyen yok mu, Rızık vereyim. Derde mübtelâ olan yok mu, sıhhat, afiyet vereyim. Ne isteyen varsa, istesin vereyim.” Bu hâl, imsak vaktine kadar devam eder.

* “Bu gece göklerin kapıları açılır, melekler, müminlere müjde verir, ibadete teşvik ederler.”

* “Berat gecesinde çok ibadet edin! Yoksa kıyamette pişman olursunuz.”

* “Bu gece, Salih akraba ile ilgisini kesen, büyüklenen ve ana babasına asi olanlar affa uğramaz.”

* “Bu yıl içinde doğacak her çocuk,bu gece deftere geçirilir. Bu yıl içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır. Bu gece herkesin rızkı tertip olunur. Bu gece herkesin amelleri Allah’ü Teâlâ’ya (c.c.) arz olunur.”

* “Berat gecesini ganimet fırsat biliniz! Çünkü belli bir gecedir. Şaban’ın 15.gecesidir. Kadir gecesi, çok büyük gecedir, hangi gece olduğu belli değildir. Bu gece, çok ibadet yapınız! Yoksa kıyamet günü pişman olursunuz!”

Kıyamette pişman olmamak için, bu geceyi ganimet bilmeli, tövbe ve istiğfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur’an-ı Kerim okumalı, Tüm İslam âlemi için dua etmeliyiz.

Hasbahçe Gazetesi olarak Tüm İslam Aleminin Berat Kandilini Kutlar, hayırlara vesile olmasını niyaz ederiz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
2046 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.