logo

Bilgiden ve Öğrenmekten Korkmayınız…

Bilgiden ve Öğrenmekten Korkmayınız…

Bilgiden ve Öğrenmekten Korkmayınız…

Faruk Gökkus Hasbahce Gazetesi Ropörtaj

AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Av.Faruk Gökkuş’la siyaseti ve gündemi konuştuk…

Öncelikle Av. Faruk Gökkuş kimdir?

1967 Sivas Zara doğumluyum. 5 yaşında İstanbul’a geldim. İlköğretimi Fatih İskenderpaşa İlkokulunda başlayıp Silivrikapı İlkokulunda bitirdim. Daha sonra Çapa Ortaokulu ve Şehremini Lisesini bitirdim. 1985 yılında Ankara Hukuk Fakültesini kazandım. 1986 yılında İstanbul Hukuk Fakültesine yatay geçiş yaparak 1989 yılında da mezun oldum. Stajın arkasından 1991 yılında bir arkadaşla beraber avukatlık ofisi açtım. O zamandan bu zamana serbest avukatlık yapıyorum. Hukukçular Derneği, Mazlumder gibi derneklerde görev aldım. 1999 yılından itibaren de Kağıthane, Talatpaşa Mahallesinde oturuyorum. Evliyim ve üç çocuk babasıyım.

Siyasete Girme Fikri Ne zaman Oluştu?

Siyasete girme fikri; “28 Şubat’ın o REFAHYOL hükümeti döneminde” inancımıza küfredildiği için -siyasette aktif olarak görev almayı- ilk o zaman düşündüm. O zamanlar Bağcılar’da otuyordum. Bağcılar Refah Partisi İlçe Başkanlığında görev almak için müracaat ettim ama nasip olmadı. Daha sonra 2001 yılında AK Parti kurulunca Kağıthane’de kurucu İlçe Başkanımız Av. Selami Uzun’la görüşüp AK Parti’ye müracaat ettim. 2001 yılında da AK Parti ile siyasete girmiş oldum.

Faruk Gökkuş Hasbahcegazetesi

Siyasi tarihimize geçen 17 Aralık aslında tam olarak neydi?

17 Aralık hukukun alet edilerek, hukuk camiası ve emniyet camiası içine sızan (kurucu genel başkanımızın, liderimizin belirttiği gibi) emniyetin ve yargının içine sızan üst aklı başka yerden alan, paralel bir örgütün kurduğu bir kumpastır. Ve onu son Tahşiye operasyonu ile de görüyoruz. Bu yargının içine sızan örgüt-çete, delil uydurarak, sahte deliller üreterek ve insanların mahremlerine girerek, insanların özel hayatlarını dinleyerek, suç uydurarak delil üreterek kurulan bir kumpasın tarihidir. Ve bu kumpasın sebebi de kesinlikle kurucu genel başkanımızın dünya mazlumlarına sahip çıkmasıdır. Mavi Marmara Gemisi ile başlayan süreçte ve Başbakanımızın dünya müstekbirlerine karşı baş kaldırdığı o “one minute” hadisesini cezalandırma sonucudur 17 Aralık.

AK Parti Teşkilatında yeni projeleriniz nelerdir?

AK Parti Teşkilatı kurulduğundan beri güçlü bir teşkilattır. Kağıthane Teşkilatımızda güçlü bir teşkilatımızdır. Biz mümkün olduğunca halkımızla birebir temas ederek buradaki kurumlarla diyaloglarımızı daha da geliştirerek halkımıza hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Kağıthane’de tüm halkımızı tek tek kucaklayarak onlarla tanışıp partimizin oylarını ne kadar arttırabiliriz bunun mücadelesi içerisinde olacağız. Halka yakın bir siyaset, birebir teması esas alan bir siyaseti işleyeceğiz. Mevcut olan yapımızı daha çok güçlendirmeye gayret edeceğiz.

2015 Seçimlerine nasıl hazırlanmayı düşünüyorsunuz?

2015 seçimlerini ülkemiz açısından çok önemli olduğunu, AK Partinin kader seçimi olduğunu düşünüyoruz. Biz kurulduğumuzdan bu yana yaklaşık 12 yıldır iktidarız. Türkiye’yi çok iyi noktalara getirdiğimizi düşünüyoruz. Hangi anlamlarda; ekonomik anlamda, demokrasi anlamında, fikir ve inanç özgürlüğü anlamında Türkiye’yi biz çok iyi yerlere getirdik. 2015 seçimleri bu getirdiğimiz seviyenin muhafaza edilmesi ve geliştirilmesi anlamında önemli bir eşiktir. Bu nedenle Kağıthane’de tüm seçmenleri evlerde ve sokaklarda ziyaret ederek birebir temas kurup onlara bunun Türkiye’nin kader seçimi olduğunu ve Türkiye’nin bir üst lige, gelişmiş ilk on ülke arasına girme hedefinin olduğunu ve bunun için bu seçimin önemli olduğunu ve oylarını istediğimizi anlatacağız. Türkiye’nin geldiği seviyeyi, geleceği seviyeyi ve AK Partinin getirmek istediği seviyeyi anlatacağız.

Av Faruk Gökkuş

Önümüzdeki 20-25 yıl Türkiye’nin yükselme devri diyebilir miyiz?

Türkiye bunun temellerini 2002 yılından beri atıyor. Cumhurbaşkanımız BM Güvenlik Konseyinde söylediği gibi “Beşten büyüktür dünya” yani biz bu hedefi sağlayacağız. Osmanlı 600 yıl hükümranlık yapan bir imparatorluğun bakiyesiyiz. Osmanlı gittiği her yere adaleti götürmüş. Şu anda anlıyoruz ki; son yüz yıldır (Osmanlının yıkılmasından bu yana) dünya da adaleti tesis edecek bir ülkeye ihtiyaç var. Oda inşallah 2023’e kadar Türkiye olacaktır diye düşünüyoruz. Dünya üzerinde eğer o adalet sağlanmış olsaydı; Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de o zulüm olmazdı. Yani onu sağlayacak bir ülke lazım. Ben bu ülkenin Türkiye olabileceğini Sayın Başbakanımızın Genel Başkanımızın da buna inandığını ve bu hedef için çalıştığını biliyor ve inanıyorum.

Av Faruk Gökkuş-Ayetullah Coşkun

Kağıthane’nin en büyük sorunu nedir?

Kağıthane yapılaşması düzgün olmayan, gecekondulaşmayla yapılaşan bir yer. İlk başta doğru düzgün bir imar planı olmadığından, yapılaşmış bir ilçemizdir. Kağıthane’nin en büyük probleminin plansız yapılaşma ve plansız şehirleşme olduğunu ve onun getirdiği trafik keşmekeşi, yeşil alan eksikliği gibi temel sorunların olduğunu düşünüyorum. Bu plansız yapılaşmanın önüne geçilmesi için AK Parti ile göreve gelen Belediyemiz, göreve geldikten sonra bunların giderilmesi için gayret sarf ediyor ama yapılmış bir şeyin dönüşümü de maalesef zor oluyor. Belediyemiz bu noktada büyük gayretler gösteriyor. Belediyemiz çalışmalarıyla, Kentsel Dönüşüm Projeleriyle Kağıthane’miz güzelleşti daha da güzelleşecek ve daha iyi yerlere gelecektir inşallah.

Mısır’da yaşanan olaylar, özgürlük hareketleri ve idam kararları için düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Biz hamdolsun Türkiye’yi demokrasi anlamında bir yere getirdik. Bir takım vesayet zincirlerini kırdık. Sadece askeri vesayet değil, bir kısım sermaye gruplarının vesayet anlayışını da kırdık.  Mısır bence erken doğum yaptı. Ama dünyanın ikiyüzlü olduğunu orada gördük. Yani Amerika gibi demokrasi havarisi kesilen ülkelerin millet iradesine sahip çıkmaları gerekirken ikiyüzlü olduğunu gördük. Aynı şeyi daha önce Filistin’de de gördük. Filistin’de Hamas iktidara geldiğinde dünyanın diğer demokrasi havarisi kesilen ikiyüzlü devletleri Hamas Hükümetini tanımamışlardı. Aynı şeyi Mısır’da ve diğer Arap Ülkelerinde de yaptılar. Halkın iradesinin esas alınmadığı, bunların derdinin halkın iradesi olmadığı ve ikiyüzlü oldukları ortaya çıktı. Mısır’da Milli iradeye karşı darbe yapılmıştır. Mısırda ki şuan ki Askeri darbe gasıp bir devlettir. Milletin yetkilerini ve özgürlüklerini gasp etmiştir. Mısır’da halkın tasvip etmediği ve darbe ile ülkeyi ele geçirmiş gayri resmi iktidarın Mısır halkına uygulamış olduğu zulmü lanetliyor ve kınıyorum. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi “Medeniyet dediğin tek dişi Kalmış Canavar” aynen öyle… Kendi çıkarları için insan haklarını, insan özgürlüklerini bu adamların dikkate almadıklarını Mısır’da görmüş olduk. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın Mısır’a sahip çıkması da halkın iradesinin esas alınması noktasındadır. İnanıyorum ki Mısır halkı yaralarını tekrar saracak, kendi hür iradesiyle seçmiş olduğu cumhurbaşkanına, başbakanına ve milletvekillerine kavuşacaktır. Demokrasi galip gelecektir. Ama zorlu bir süreçtir. Orda ki kardeşlerimize Mısırlı dostlarımıza hem başarı hem de sabır diliyorum.

AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı

AK Parti Kağıthane İlçe Başkanlığı 5.Olağan Kongresi nasıl geçti?

Kongre hafta içi olmasına rağmen katılım iyi ve güzel geçti. Demokratik bir yarış oldu. İstanbul’da bildiğim kadarıyla üç liste çıkan tek kongre bizdik. Kongreden sonra liste çıkaran diğer aday arkadaşlarla da kucaklaştık. Birlik ve beraberliğimizi sergiledik. Kongreye katılan tüm delege arkadaşlarımıza halkımıza bunu gösterdik. Demokratik bir yarıştı, parti içi bir yarıştı. Hep bir ve beraber birlikte çalışacağız. Bu vesile ile kongremize gelen tüm delegelerimize ve katılımcılara ve kongre salonun hazırlanmasında emeği geçen teşkilat üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Gökkuş Osmanlıca Türkçesi Okullarda Öğretilmeli mi?

 Bizim bir profesör hocamız “Süleymaniye Kütüphanesinde yaklaşık 300-400 tane yazma eser ve bilimin,  teknolojinin tüm dallarını içeren kitaplar var.” demişti. Bizler medeniyet anlayışı olan bir toplumdan  geliyoruz. O medeniyetin ürettiği çok güzel fikirler var. Çok güzel yetişmiş bilim adamları ve ilim adamları  var. Biz bu eserleri şuanda okuyamıyoruz. Ben Osmanlıca Türkçesinin eğer öğretilebilirse ki ben geç  kalındığını düşünüyorum. Orda birikim, tecrübe ve bilgi var. O bilgiye ulaşma anlamında Osmanlıca  Türkçesinin okutulmasının veya Osmanlıcanın anlaşılmasının doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.  Hukuk dilimizde kullandığımız dil her ne kadar 2001 den sonra hukuk dili sadeleşti ise de hala biz  Osmanlıca kelimeleri kullanıyoruz. Kelimelerin ne manaya geldiği bilinmesi anlamında, camilerimizdeki,  tarihi eserlerimizdeki yazıların ne anlama geldiğini anlamıyoruz. Osmanlıca Türkçesinin okullarda  öğretilmesi ve her Türk Aydın’ın da Osmanlıcayı öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’deki Aydın  yapısını anlamak gerçekten zor. Yani bilgiden, öğrenmekten neden korkuyorsunuz. Biz İngilizce  öğretebiliyoruz, Arapça öğretebiliyoruz, Çince öğretebiliyoruz. Osmanlıca Türklere ait bir yazıdır, kendi  medeniyetimize ait bir yazıdır. Onlarla yazılmış binlerce eser var. Bunların öğrenilmesinden neden  korkarız, niye korkarız anlamak mümkün değil. Osmanlı Arşivleri yanımızda ama gidip okuyamıyoruz.  Türk Aydını bilgiden ve öğrenmekten korkuyor. Maalesef en büyük sorunumuzda bu…

Hangi Futbol takımını tutuyorsunuz?

Fenerbahçeliyim. Ama fanatik değilim.

Ne tür kitaplar okuyorsunuz? En son okuduğunuz kitap nedir?

Daha çok düşünce kitapları, makaleler, İslam tarihi, Osmanlı Tarihi, birkaç tefsir ve roman. Okuma türlerim biraz geniştir. En son okuduğum kitap Cemil Meriç’in Kültür’den İrfana kitabını okuyorum. Piyasada olmayan bir kitaptı araştırıp buldum.

Son Olarak Okuyucularımıza Söylemek İstedikleriniz Nelerdir?

Ben Hasbahçe Gazetesini tebrik ediyorum. Böyle bir gazete çıkarmanın zorluklarını biliyorum. Öğrencilik yıllarımızda dergi tecrübemiz vardı. Uzun bir sürede devam etti. Onu çıkartma aşamasında bende bulunmuştum. Hasbahçe yazıları ve içerikleri ile güzel bir gazete, devam etmesi ve desteklenmesi lazım. Allah bu gazeteyi çıkaran arkadaşlardan razı olsun.

Tüm Kağıthanelileri en kalbi duygularım ile selamlıyorum.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3056 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.