logo

Bir GÜNEŞ Doğacak

Bir GÜNEŞ Doğacak

Bir GÜNEŞ Doğacak

Aziz okuyucularım, İslam âleminin gözbebeği şehirlerin başta geleni Ümmü’l-Kura (Şehirlerin Anası) Mekke-i Mükerreme’dir. Belde-i Tayyibeleri; Medine-i Münevvere, İstanbul, Kahire, Halep, Bağdat, Basra ve daha nice şehirlerdir. Dünya Müslümanlarının bu şehirleri gözü gibi korumaları gerekir.

Suriye’de zalim Esad’ın zulmü altında inleyen mazlumların ahı, inşallah bir gün zalimleri perişan edecektir. “Mazlumun âhı, indirir şahı”, “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste”, “Zulüm ile âbâd olanın akıbeti berbat olur” sözlerini unutmamak gerek.

Müslümanlar akıllarını başlarına toplamalıdırlar. Dünya Âlimler Birliği ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın önderliğinde; İlahiyat Fakülteleri Rektörleri, vatan, millet, din uğrunda kalem oynatan, kalemleriyle cihad eden seçkin âlim, düşünür, bilim adamları ve bilgelerimiz, günümüzde sık sık bir araya gelen 55 İslam Ülkelerinin âlim ve ilim adamlarını davet edip, bir yarayı, akan kanı nasıl dindiririz diye gayret sarf etmelidir. Çok acilen âlimler ilimleriyle, hatipler hitabeleriyle, zenginler varlıklarıyla bu cihada katılmalıdırlar.

Cenab-ı Allah Yüce Kuran’da; “Ey iman edenler! Eğer siz Allah’a yardım ederseniz, O size yarım eder ve ayaklarınızı kaydırmaz” (Muhammed Suresi, Ayet:7) buyurmuştur. Müminlerin hallerine işaret eden diğer ayette “Müminler ancak o kimselerdir ki Allah’a, Resulüne iman ettikten sonra şüpheye düşmeyip, Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenlerdir. İşte doğru ve samimi olanlar bunlardır” (Hucurat Suresi, Ayet:15) buyrulmuştur.

Allah yolunda cihad beştir. Bunlardan biri dinin insanlık arasında yayılması için gayret sarf etmektir. Bir diğeri de vatan müdafaası için malla, canla gayret göstermektir. Malını sarf etmeyen, canını sarf edemez.

Bedir harbinde Müslümanlar 300 kişi, müşrikler 1000 kişi idi. Sonuçta inananlar kazanmıştır. Tarih göstermiştir ki çok defa az çoğa galebe çalmıştır. Bir Amerikalı diyor ki: “Bedir Aslanlarını bana verin, ben de dünyayı size vereyim, Dünyayı fethedeyim.”

Müslümanlar şuurlanırsa neler olmaz ki! Endülüs Emevi İslam Devleti 756 yılında kurulmuş ve 275 yıl yaşamıştır. Aralarına tefrika girip bölününce, zayıflamış, devlet ellerinden gitmiştir. 1299 yılında Osmanlı Devleti kurulmuş ve 623 sene yaşamıştır. Yine aralarında tefrika çıkmış, Devlet-i Aliye inkıraza uğramıştır. Osmanlı Devleti 1453 yılında İstanbul’u fethetmiş nice şehitler vermiştir. 1915 yılında Çanakkale Savaşı’na girmiş 250.000 şehit vermiştir. Bunca mücadelelerden, bunca harpten sonra Anadolu’yu ve Trakya’yı alarak Türkiye’yi kurmuşuz. Bu vatanı bize emanet eden devlet büyüklerimize, din adamlarımıza ve askeri dehalarımıza ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileriz, makamları cennet olsun. Allah tüm İslam ülkelerine birlik, beraberlik nasip eylesin.

Halep’te, İslam âleminde huzur bulmak ve yeni bir İslam Devleti kurmak için; Pakistan’ın Mehmet Akif’i-Muhammed İkbal, “Güneş’in doğması için yüzbinlerce yıldız batıyor. Bir memlekette de İslam Güneşinin doğması için yüzbinlerce şehit vermek lazım” demiştir. Geceden sonra gündüz aydınlığı, Kıştan sonra ilkbahar sıcaklığı, yağmurdan sonra havanın açık berrak olması gibi… Bu karanlık geceninde bir sabahı olacak ve o memlekette İslam Güneşi doğacaktır. Merhum M.Akif’in dediği gibi “Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk’ın, Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın”

Türkiye’nin üzerinde birçok oyunlar oynanıyor. Ülkemizin bütünlüğü için gerekirse birçok vatan evladını şehit vereceğiz ama vatanımızı hainlere, kalleşlere asla teslim etmeyeceğiz. Çünkü bu vatan kolay var olmadı. Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda yüz binlerce şehit vermiş bir milletiz.

Atalarımızın emanetine kanımızın son damlasına kadar sahip çıkmak, her Türk vatandaşının boynunun borcudur. Hainler bizi bir birimize düşürmenin hesabı içindeler. Önce Allah’ın izniyle sonra da milletimizin birlik ve beraberliğiyle vatan hainleri kirli amaçlarına asla ulaşamayacaklardır.

Müslümanlar birliğinizi, beraberliğinizi bozmayın. Birbirinizi sevin. Birbirinizin ayıplarını örtün. Bölüşürsek tok oluruz. Bölünürsek yok oluruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin.

Selam Huda’ya tabi olanların üzerine olsun

Muzaffer Coşkun

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2133 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.