logo

Bu Film Tarihe Işık Tutacak: Kod Adı: K.O.Z.

Bu Film Tarihe Işık Tutacak: Kod Adı: K.O.Z.

Bu Film Tarihe Işık Tutacak: Kod Adı: K.O.Z.

kod-adi-koz sinema

Tapeler, kasetler, yargı operasyonları, MİT tırlarına yapılan baskınlar… Türk siyasi tarihinin yakın geçmişine ışık tutan “Kod Adı: K.O.Z.” filmi vizyonda…

Türkiye’nin gündemini sarsan, Cumhuriyet tarihinin en büyük komplosu, devasa bir bütçeyle sinema filmine dönüştürüldü. Parantez Yapım Film Şirketi, devlet ile devletin içine sızan paralel yapı arasında yaşanan büyük çekişmeyi “Kod Adı: K.O.Z.” isimli film ile beyaz perdeye aktardı.

Kod-adi-Koz

13 Şubat 2015 Cuma günü izleyici ile buluşan filmin galasına, ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut, Genel Sekreteri Mustafa Canbey ve ÖNDER Yönetim Kurulu Üyeleri katılarak, filme destek verdiklerini açıkladılar. Yaşanılan süreçlerden sonra, bu tür bir yapımın kamuoyu ile paylaşılmasının gerekli olduğunu söyleyen ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut; “Kod Adı: Koz” filmi bu alanda yapılan bir ilk. İnanıyorum ki son olmayacak. Türkiye’nin yakın tarihine bir kapı aralayacak bu film ardından gelecek yapımlarında önünü açacaktır” dedi. Filmin yapımının gerekli olduğunun da altını çizen Korkut, herkesi filmi vizyonda izleyerek destek olmaya çağırdığını ifade etti.

ÖNDER Yönetim Kurulu Eski Üyesi Kazım Albayrak’ın yapımcıları arasında bulunduğu film, yargı ve polis teşkilatlarındaki yapılanmaları, MİT’ten basına yansıyanları, istihbarat şefinin ifade vermek için çağrılmasını, Gezi olaylarını, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının hedeflerini kısacası Türk siyasi tarihinin yakın geçmişte yaşadığı ve halen içinde bulunduğu siyasal ve toplumsal süreçlere ışık tutuyor.

Rol alacak sanatçıların özenle seçildiği filmin yönetmenliğini Celal Çimen üstlenirken, kadroda Orhan Kılıç, Hazım Körmükçü, Tolga Karel ve Hakan Ural gibi ünlü isimler yer alıyor. 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2480 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.