logo

Bu Gençler Bizim

Bu Gençler Bizim

Bu Gençler Bizim

Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu

Değerli dostlarım, ben İlhan YILDIZ alt yapısı Almanya olan, 25 yıl Amatör ve profesyonel futbol oynamış, 15 yıldır da teknik direktör olarak görev yapan bir spor adamıyım.

Doğma büyüme Kağıthaneliyim. Görev aldığım TFF Kurumları ve Spor Kulüplerinde yaptığım çalışmalar doğrultusunda İlçe Kaymakamı Sayın Ahmet Akın VARICIER başkanlığında kurulan “Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu”nda çalışmalarımıza başladık.

Ülkemiz gençliğini bu tür kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için özellikle spor yapma imkânı verilmesi ve onları spora teşvik edecek çalışmalar yapılması kanaatindeyim. Bu nedenle Spor Kulüplerimize çok büyük görevler düşmektedir.

Kulüplerimizin sadece futbola önem vermemeleri gerekir. Her gencimizin yeteneği futbola olmayabilir. Daha çok spor branşında faaliyete geçmeliyiz. Tabii bu kulüplerin yöneticilerinin -futbolu zor ayakta tutuyoruz, başka branşları nasıl yöneteceğiz. Bir sürü masraf- dediklerini duyar gibi oluyorum.

Maliyeti çok az ve hatta hiç masrafsız sadece fedakârlıkla yapılabilecek spor branşları da mevcut. Yöneticilik bilinci özellikle amatör kulüplerde çok büyük fedakârlık isteyen bir durum. Lakin bu fedakârlığı yaparken, Allah’ü Teâlâ’nın yüce kitabımız Kuran-ı Kerimin Maide Suresi 32. ayetinde buyurduğu gibi mealen “Kim ki bir insanın hayatını kurtarır, bütün insanların hayatını kurtarmış sayılır” emrini yerine getirmiş olduğunu da bilmelidir. Ayrıca benim çocuğum yapmaz diye düşünmemeli, kendi çocuğunun da bir gün o duruma düşebileceğini bilmeli.

Sözün özü ne kadar çok gence spor imkânı verebilirsek o kadar çok insan hayatı kurtarmış oluruz.

Bir daha ki yazımızda olayın sosyal ve kültürel boyutundan bahsetmek üzere sağlıklı kalın, sağlıcakla kalın.

İlhan Yıldız

Abide-i Hürriyet Spor Kulübü Antrenörü

Etiketler: » » » » » » » »
1367 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.