logo

Bu Mağazada Para Geçmiyor

Bu Mağazada Para Geçmiyor

Bu Mağazada Para Geçmiyor

 Kağıthane Sosyal Yardım Mağazası

“Sosyal Devlet” anlayışının bir gereği olan sosyal belediyecilik uygulamaları ile kentte yaşayanların refah düzeylerini arttırmaya, sosyal dengeyi, sosyal barışı ve adaleti sağlamaya yönelik yapılan çalışmaların bir ayağı da sosyal yardım mağazalarıdır.

Kağıthane Belediyesi Kadın Meclisi

Kağıthane Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, gerek Kâğıthanelilere gerek il ve ilçe dışına yaptığı sosyal yardımları tanıtmak amacıyla bir program düzenledi. Kağıthane Belediyesi Kadın Meclisi, gerçekleştirilen sosyal yardımlar tanıtım davetlisi olarak Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde ağırlandı.

Bu Mağazada Para Geçmiyor

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde gönüllü çalışmalar yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın eşi Fatma Kılıç, misafirlere müdürlük birimlerinin gezdirilmesi, yardımların tanıtımı ve sosyal mağazanın işlevi hakkında rehberlik etti. Kılıç, “Sosyal Yardım Mağazasında gördüğünüz ürünlerin tamamı ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerinin beğenisine sunuluyor. Başta giyim, ayakkabı olmak üzere okul çağındaki çocuklar için kitap ve oyun çağındaki çocuklar için de oyuncaklar yer alıyor. Yaz, kış mevsim fark etmeksizin her mevsime uygun kıyafet ve ayakkabılar her bedene uygun çeşitlilikte sergileniyor. Özellikle bayramlarda ailelerin bayramlıklarını temin edebildiği Sosyal Mağaza sayesinde çocuklarımız okullarında, ihtiyaçları karşılanmış bir şekilde öğrenim görebiliyor. Öncelikle aileyi ve sonrasında toplumun genelini burada yapılan yardımlarla güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kimliğine bakılmaksızın herkese kapımızı açık tutuyoruz” dedi.

Fatma Kılıç-Fazlı Kılıç Kağıthane Sosyal Mağaza

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce yapılan hizmetleri de değerlendiren Fatma Kılıç, “Müdürlüğümüz bünyesinde en önemli hizmetlerimizden bir tanesi de Aile Danışma Birimimiz. Burada evlilik öncesi eğitimler, aile terapisi, bireysel terapi, bağımlı kişi ve ailelere psikolojik destek hizmeti verilmektedir.

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile ortak çalışarak evde bakım maaşı veriyoruz. Aşevimizde, evinde sıcak yemeği olmayan vatandaşlarımız için günde iki öğün sıcak yemek yapıyor ve kapılarına kadar gidip teslim ediyoruz. Eşya ve çeyiz yardımlarının yanı sıra taziye yemeği vererek vatandaşlarımızın düğünlerinde ve cenazelerinde yine yanında oluyoruz. Kağıthaneli çocukların sünnet ettirilmesi, öğrencilerimizin çanta, kırtasiye, giyim ihtiyaçlarının karşılanması, engelli ve hasta vatandaşlarımıza her türlü desteğin sağlanması noktasında her zaman elimizden gelenin fazlasını yapma gayreti içindeyiz” dedi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sadık Şişman

Kağıthane Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğin en başarılı örneklerinden birini sergilediğini söyleyen Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sadık Şişman, yardım çalışmalarının her aşamasında aktif olarak yer alarak müdürlük çalışmalarını destekleyen Başkan Kılıç’ın eşi Fatma Kılıç’a teşekkür ediyoruz dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1581 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.