logo

Bütün Doktorlar Birer Sanatçıdır

Bütün Doktorlar Birer Sanatçıdır

O Bir Sanatçı! O bir Doktor! Medikal Estetik Hekimi Asil Mucize ile doktorluğu ve sanata olan ilgisini konuştuk…

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Asil Mucize, İzmir Karşıyaka doğumluyum. Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Medikal Estetik Uzmanıyım. Kağıthane Devlet Hastanesinde acil bölümünde hekimlik yapıyorum. Çocukluğumdan beri sanatla ve tıpla iç içe büyüdüm. Çocukluğumda Ankara Çocuk Radyosu’nda eğitim ardından TRT spikerliği ve sunuculuk eğitimi aldım. Daha sonra Tıp Fakültesi için Kayseri’ye gittim. Tıp Fakültesini bitirdikten sonra Konservatuar eğitimini de üzerine katarak şarkı sözleri ile bestelerle doktorluk hayatımı taçlandırmak istedim.

Doktor olmaya nasıl karar verdiniz?

Çalışkan bir öğrenciydim ailemin yönlendirmesi ile doktorluk mesleğini seçtim. Ailemde doktorluk yapan birçok kişi var bende ilgiliydim. Hümanist bir yapım var. İnsanlara faydalı olabilmek, insanları iyileştirebilmek ve bu duyguyu yaşabilmek için doktorluğu tercih ettim.

Mesleğinizin zorlukları nelerdir?

Bu aralar çok zor mesleğimiz. Çünkü şuan acil müdahale hekimi olarak çalışıyorum. Acil müdahale de insanlar stresli ve gergin onları biran önce o kötü durumdan kurtarmak için çok seri, dikkatli ve ivedi bir şekilde davranmak zorundayız.

Burada çalışırken hissettiğiniz duygular nedir?

Yoğun duygular… İnsanlara bakıyorsunuz… Bazı şansızlıklar olmamasını temenni ediyorsunuz. Bazen şükrediyorsunuz. Yaradan’ın gücünü arkanızda hissediyorsunuz. Derin uçlarda gidip gelen bir hayat, bir nefes misali ve ne zaman noktalanacağı belli olmayan bir serüven hayat. Zaten sizde bu serüvende bir doktor olarak insanların hayatında yolculuk yapıyorsunuz.

İnsanları iyileştiriyor olmak nasıl bir duygu?

Bu tarifsiz bir duygu. Doktorluğu gerçekten severek yapan bir insanım. İnanın bunun ekonomik olarak bir ölçüsü yok. Hastaların size teşekkür etmesi bazen küçük bir çocuğun size sarılması tarif edilemez. Manevi hazzı aldığım sürece doktorluğa devam etmeyi düşünüyorum.

Asil Mucize-Ahmet Albayrak Röportaj

Doktorluğun avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Avantajlısınız çünkü iyileştirdiğiniz hastalar, etrafınızda koruyucu bir sevgi çemberi oluşturuyor. O sizin kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyor ve çok mutlu ediyor. Dezavantajlısınız sürekli iyi olmak, kendinize iyi bakmak, hastalarınıza pozitif enerji vermek ve mesleğinizi her gün bir adım daha ileriye götürerek bu sanatı icra etmek zorundasınız.

Müzikle ilgili çalışmalarınız ne zaman başladı?

Klasik bir cevap olacak belki ama küçük yaştan itibaren 5-6 yaşımdan itibaren başladı. İlk mandolin tutuşturulmuştu elime, hayal meyal onu hatırlıyorum. Ama ben de çok ilgiliydim. O mandolinle çocuk vari görüntümle evdekilere konser veriyordum.

Özel bir eğitim aldınız mı?

Profesyonel olarak mandolin kursuna daha sonra klasik gitar kursuna gittim. Ondan sonra şarkı sözleri, şiirler falan derken dedim ben bu işin eğitimini alayım. Nerede ne var bir iş yapıyorsam hakkını vererek yapayım dedim. Kayseri’de Tıp Fakültesini okuduktan sonra konservatuar eğitimi aldım. Zaten sanatsal alt yapısı kuvvetli bir aileden geliyorum. Ailem son derece sanata düşkün insanlardır. TRT’de spikerlik eğitimi ve sunuculuk eğitiminden sonra kendimi geliştirmek adına konservatuar eğitimi ve şan eğitimi aldım. Şuan klasik gitar ve darbukaya hâkim bir şekilde çalıyorum. Şarkı sözlerini ve bestelerimi pop sanatçısı arkadaşlarıma ilk etapta sundum. Daha sonra bir karar değişikliği yaparak kendi yorumumla insanlarla buluşturmak istedim. 4 yıldır profesyonel olarak müzikle uğraşıyorum.

Medikal Estetik Hekimi Asil Mucize ile doktorluğunu ve sanatı konuştuk

Doktorlar sanatla çok iç içe. Bunun nedeni sizce nedir?

Bence bütün doktorlar birer sanatçıdır. Sanatçı olmak çok zordur. Yaptığımız meslek çok büyük bir sanattır. Ben bütün doktor arkadaşlarımın hüzün ve sevinci aynı anda yaşadıklarına ve büyük sanatkâr olduklarına inanıyorum.

Mucize-Asil Mucize- sokak-hayvanlari-yararina-album-cikardi

Müzik kulvarında hedefiniz nedir?

Kendimi geliştirmek istiyorum. İlk albümümüzü özürlü çocuklar ve down sendromu olan çocuklar için 2015 yılının Şubat ayında çıkardık. Son derece ilgi görmesi üzerine bu bizi biraz daha şevklendirdi. 2016 Şubat ayında ikinci albümümüzü çıkardık. Bu albümü de sokak hayvanları ve rehabilitasyon hayvanları yararına sosyal sorumluluk projesi olarak çıkardık. İlk albümümüzün adı “Mucize” idi. Soyadım oradan geldi. Bizim yaptığımız iş için sevgili hastalarım; asil ve mucizevi bir hareket derler. İsmimiz “Asil Mucize” olarak kaldı. Asıl adım Ali Çetin Kızılkaya’dır. İkinci albümün adı “Perişan”dır. Burada da kendimizi yine yinelemeye çalıştık. Farklı tınılarda farklı melodiler üretmek istiyorum. Dışarıdan baktığında bak bu adam yine üretiyor denmeli. Üretici olmak çok güzel bir şey, paylaşabilmek çok güzel. Şu an hali hazırda bestem var hala da beste yapıyorum. Bir yerlere gelmek istiyorum. Emek kutsaldır ve bu emeğimin karşılığını inşallah alacağım.

Perişan-asil mucize

Farklı projeleriniz var mı?

94 tane hali hazırda bestem var. Hâlâ da beste yapıyorum. İkinci albümüm çıktı. Bu arada ilk size söylüyorum Mayıs sonunda Single Parçam çıkacak. Bunu yaza merhaba olarak düşünün. Tek parçalık bir Single Şarkım çıkacak. Bunun çalışması içerisindeyim. Müzik beni rahatlatıyor. Doktorluk mesleğinin vermiş olduğu stresi sosyal hayatımda müzik çalışmalarıyla tampon yapıyorum ve mutlu oluyorum. Sosyal sorumluluk gecelerine, özel gecelere katılıyoruz. Ciddi ciddi müzikte bizde varız diyoruz.

Medikal Estetik Hekimi Ali Çetin Kızılkaya

Katılmış olduğunuz bir müzik grubu var mı?

İlk olarak “Düzgün Çocuklar” adlı bir grubum vardı. Sonra profesyonel anlamda müzik yapmaya başlayınca “Check-Up BAND” grubuyla birlikteyim. Onların solistiyim. Onlarla güzel projelere imza atmaya çalışıyoruz. Güzel bir sahne oluşturduk, kendimi onların yanında huzurlu ve rahat hissediyorum.

Hekimlerden beklentiniz nedir?

Öncelikle insan olduğumuzu unutmamalarını istiyorum. İnsanlar hasta olduğunda daha hassas olabiliyorlar. Hastaların da hekimlere karşı saygılı olmalarını istiyorum. Çünkü bir hekim çok kıymetlidir. Hekimler çok zor yetişiyor. Hekim arkadaşlarımıza da başarılar diliyor az yıpranmalarını ve mutlu olmalarını diliyorum.

Röportaj: Ahmet Albayrak

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
17994 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.