logo

Çağlayan Bilim ve Gençlik Merkezi Hizmete Açıldı

Çağlayan Bilim ve Gençlik Merkezi Hizmete Açıldı

Çağlayan Bilim ve Gençlik Merkezi Hizmete Açıldı

Çağlayan Bilim Ve Gençlik Merkezi-döner kule kağıthane

Kağıthane Belediyesi yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Kağıthane Belediyesi gençlere ve çocuklara yaşam alanı oluşturacak, bilimden, sanata, sanattan kültüre her alanda gençlere hizmet verecek olan Çağlayan Bilim ve Gençlik Merkezi’ni hizmete açtı.

Açılışa; Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Cemal Vanlıoğlu, AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Hamdi Çamlı, Kağıthane Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Gökkuş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çağlayan Bilim ve Gençlik Merkezi içerisinde 130 araçlık kapalı otopark, 120 kişilik panoramik restoran, 210 Kişilik konferans salonu ve fuaye alanı, sergi salonu,  spor salonu, 3 adet dersliği, 1 adet bilgisayar odası ve dinlenme salonu, 200 metrekare çatı terası ve 250 metrekare de giriş terası bulunuyor.

Çağlayan Bilim Ve Gençlik Merkezi Açılılş Fazlı Kılıç

Kağıthane’de hizmetlerin aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Eğitim de, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhammet Çayır ile birlikte çok önemli mesafeler aldık. 2014 yılında Kağıthane’de biz göreve başladığımızda dersliklerde 70 kişilik sınıflarda eğitim verilirken şimdi ise bu rakam 30’lu rakamlara düştü. Buda eğitim seviyemizi çok arttırdı. Biz eğitim camiasının yanında olabilmek için her türlü imkânlarımızı seferber ediyoruz. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim döneminin açılışı öncesinde de yazın boş durmadık, okullarımızın bizce yerine getirilmesi gereken eksikliklerini gidermeye çalıştık. Bugün de burada bir bilim merkezini hizmete açıyoruz. 40 ayrı ünite var bu merkezimizde ve çocuklarımız bu 40 ayrı ünitede çalışma yapma imkânına sahip olacaklar” dedi.

Kağıthane Çağlayan Bilim Ve Gençlik Merkezi Kağıthane Bilim Merkezi
Başkan Kılıç, “Ayrıca çağlayan kütüphanemiz çok atıl bir şekilde değerlendirme şansı yoktu. Çocuklarımızda çok fazla kullanamıyorlardı. İnşallah kütüphanemizi bilim merkezimizin içerisine alabilirsek, çalışmasını da teknik olarak sürdürüyoruz. Ortam oluşturabilirsek bilim merkezi ve kütüphane bir arada olacak. Bu merkezimize başka fonksiyonlarda yükleyeceğiz. Yaşam Beceri Atölyeleri, gibi birçok önemli fonksiyonu da merkezimize kazandıracağız. Yine merkezimizin altında otoparkı var. Sağlık birimi ile ilgili alanımız var. İlce Sağlık Müdürlüğümüz kendi ihtiyacına göre bu alanı değerlendirecek.

Kağıthane Döner Kule Restaurant

Döner kule restoranda İstanbullular yemeklerini yerken, manzarayı 360 derece izleyebilecek.

Yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik alana kurulan Gençlik Merkezinde bulunan döner kule içerisinde 360 derece dönen bir restoran bulunuyor. Tamamen camla kaplı bu alan, özel bir mekanizma sayesinde kendi ekseni etrafında dönüşünü kesintisiz ve belirli bir hızla gerçekleştiriyor. Kulenin üst kısmında bulunan ve restoran olarak hizmet verecek bu alanda, misafirler yemeklerini yerken diğer taraftan manzarayı 360 derece izleme imkânı elde edecekler.

Çağlayan Bilim Ve Gençlik Merkezi Açılış

Açılış kurdelesini AK Parti Milletvekili Adayları ve protokol üyeleri ile birlikte kesen Başkan Fazlı Kılıç, açılış sonrası protokol üyeleri ile birlikte Bilim ve Gençlik Merkezi’ni gezdi. İçerideki aletler hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Kılıç, sonrasında, Döner Kule Sosyal Tesisi’ne çıkarak İstanbul’un eşsiz manzarasında misafirlerini ağırladı.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
5860 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.