logo

CHP’de Hesap Uzmanından “İNCE” Hesaplar

CHP’de Hesap Uzmanından “İNCE” Hesaplar

CHP’de Hesap Uzmanından “İNCE” Hesaplar

Siz hiç CHP’nin ülkenin kalkınması için hazırladığı kısa, orta ve uzun vadeli planlar duydunuz mu? Veya ne bileyim ülkemizin enerji ihtiyacını karşılaması için yatırım projeleri? Stratejik planlar? Projeksiyonlar? Kalkınma hamleleri? Sanayide teknolojik devrim? Yapay zekânın geleceği?

Duymadınız ve asla da duyamayacaksınız. Çünkü onların ideolojileri bellidir. Atatürkçülük, Laik(çi)lik, halka tepeden bakma, Erdoğan’ı indirme, külliyeyi yıkma, bol bol heykel yapma…

CHP’nin ne eylemine ne de söylemlerine bir kelime daha ekleyemezsiniz. Ama söz konusu vatan değil de koltuk olunca… Hesaplar değişir. Ne söylemler, ne eylemler, ne İNCE hesaplar yapılır akıl erdiremezsiniz.

İNCE İNCE hesaplanır planlar. Tıpkı Muharrem İNCE’nin Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesi gibi.

Milletvekili seçilmekten başka hiçbir başarısı söz konusu olmayan, hiçbir ekonomik, sosyolojik, siyaset bilimi alt yapısı olmayan, tavuk çiftliği işletmekten başka hiçbir yöneticilik kariyeri veya vasfı bulunmayan bir insanın Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesi bu İNCE hesapların bir sonucudur.

Şöyle ki; Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu seçimlere katılması kendisinin siyasi hayatının sonu anlamına geliyordu. Kaçınılmaz bir mağlubiyet ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ile 5 yıl daha iktidarda kalacak bir Erdoğan. CHP seçmeni asla buna göz yummazdı. Diğer taraftan devamlı kendisine rakip olan bir muhalif. Muharrem İNCE.

İşte tam da bu noktada İNCE planlar devreye sokuldu. Öncelikli olarak Kılıçdaroğlu çatı aday konusunda ısrarlıydı. Kesinlikle sağ seçmenin de oy verebileceği bir çatı aday ile seçimlere girip Erdoğan’ın devrilmesi gerektiğini düşünüyordu. Çünkü ne şekilde olursa olsun Erdoğan’ın devrilmesi kendisinin uzun süre daha Genel Başkanlık koltuğunda oturması demekti. Ancak beklenmedik bir şekilde çatı aday konusunda uzlaşma sağlanamadı. Kılıçdaroğlu için bu son derece büyük bir hayal kırıklığıydı. Çünkü Kılıçdaroğlu’na göre çatı aday konusunda uzlaşılamaması Erdoğan’ın seçimleri ilk turda kazanması demekti. Seçimler ikinci tura kalsa bile, sağ seçmene yakın olmayan bir adayla ikinci turun da kazanılamayacağını düşünüyordu.

Dolayısıyla devreye İNCE hesapların girmesi gerekiyordu. Nitekim de öyle oldu.

Hesap son derece basit aslında; CHP pasif bir aday gösterecek, Meral Akşener’in İP’i ilk turda CHP’den daha fazla oy alarak Erdoğan ile beraber ikinci tura kalacak. Bu durumda tüm muhalif sağ seçmen ile zoraki de olsa tüm sol seçmen Meral Akşener’i desteklemek zorunda kalacak.

Meral Akşener başkanlığı kazansa da, kaybetse de kazanan Kılıçdaroğlu olacak. Her halükarda kaybeden ise İNCE hesaplara kurban giden Muharrem İNCE olacak.

İddialı bir şekilde söylüyorum ki Kılıçdaroğlu seçmeninin önemli bir kısmı, ilk turdaki seçimlerde bile Muharrem İNCE’ye oy vermeyecek. Muharrem İNCE’nin Kılıçdaroğlu’ndan fazla alacağı her oy, Kılıçdaroğlu’nun koltuğunun biraz daha altından kayması demektir.

Söz konusu koltuk olunca bu hesapları çok İNCE yapabilen bir Genel Başkanın taraftarları da en az onun kadar İNCE hesap yapmayı bilmektedirler.

Mustafa Özbay
Ekonomist-CFO

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
1995 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.