logo

Çocuğumu Seviyorum, Sağlıklı Besliyorum

Çocuğumu Seviyorum, Sağlıklı Besliyorum

Çocuğumu Seviyorum, Sağlıklı Besliyorum

Çocuğumu Seviyorum-Sağlıklı Besliyorum

 

Kağıthane Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde ve Kağıthane Belediyesi, İstanbul Halk Ekmek, Doğadan ve Zeybek Hipermarketlerinin desteklediği Çocuğumu Seviyorum, Sağlıklı Besliyorum” eğitim projesi Kağıthane’de hayata geçirildi.

Çocuğumu Seviyorum, Sağlıklı Besliyorum Hüseyin Çömlek Çocuğumu Seviyorum, Sağlıklı Besliyorum

Kağıthane Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Çömlek, “Öğrencilerin okul başarısı yanında, büyüme ve gelişmeleri ile sağlıklı beslenmeleri de çok önemli bir husustur. Okul çağı döneminde, öğrencilerin bedensel ve zihinsel gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamalarına ve ileriki yaşlarda sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarına destek olmak gerekir. Yapılan çalışmalarda, yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılamalarının azaldığı, öğrenmede güçlük ve davranış bozuklukları çektikleri, okulda devamsızlık sürelerinin uzadığı ve okul başarılarının düşük olduğu ortaya konmuştur” dedi.

Çocuğumu Seviyorum, Sağlıklı Besliyorum Seminer

Kağıthane Halk Eğitim Merkezi olarak Çocuğumu Seviyorum, Sağlıklı Besliyorum” Eğitim projesi ile okul çağındaki çocuklarımızın nasıl beslenmesi gerektiğini Kağıthane’deki anaokul, ilkokul ve ortaokullarda velilerimize seminer vererek anlatıyoruz. Bu seminerleri 3 güne yayarak toplamda 24 saatlik bir eğitim veriyoruz. Seminerlerimizi, TRT’de “Dalından Soframıza” programını sunan Diyetisyen Yeşim Özden hocamız veriyor. Bu eğitimin sonunda katılımcılara sağlıklı beslenme çantaları ve sertifika veriyoruz. Hedefimiz 5000 Kağıthaneliye ulaşmaktır.

Çocuğumu Seviyorum, Sağlıklı Besliyorum Kağıthane

Bu projeyi Kağıthane Kaymakamımız Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç ve Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhammet Çayır da çok önemsemektedir. İnşallah bu projeyi İstanbul geneline, ülke geneline yaymak istiyoruz” dedi.

sağlıklı beslenme çantaları kağıthane

Çömlek, “Aileler çocuklarının yalnızca okul başarılarıyla değil, onların büyüme ve gelişmelerini izleme ve sağlıklı beslenme davranışları geliştirmeleriyle de yakından ilgilenmeli ve kendi beslenme alışkanlıkları ile örnek olmalıdırlar” dedi.

Çocuğumu Seviyorum, Sağlıklı Besliyorum Kağıthane Halk Eğitim Merkezi

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2336 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.