logo

Cumhur BAŞKANI’nı Seçti

Cumhur BAŞKANI’nı Seçti

Cumhur BAŞKANI’nı Seçti

Cumhur Baskanini Secti

Türkiye’de ilk kez Cumhur Başkanının halk tarafından seçildiği 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Çankaya Köşkü’ne çıkan isim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Cumhurbaşkanı adaylarından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan % 51,79 oy alırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) çatı adayı Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu oyların % 38,44’ünü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Selahattin Demirtaş’ın oy oranı % 9,76 oldu. Bu sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanı seçildi.

Milli irade bir kez daha kazandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sonuçların netleşmesinin ardından Ankara’daki AK Parti Genel Merkezi’nin balkonunda bir konuşma yaptı. “Bugün bu seçimi kazanan sadece Recep Tayyip Erdoğan değildir. Bugün milli irade bir kez daha kazanmıştır. Bugün şahsıma oy verenler kadar, şahsıma oy vermeyenlerde sevenlerimiz kadar sevmeyenlerimiz de kazanmıştır” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül

Cumhurbaşkanı’nın ilk kez doğrudan halk tarafından seçilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “12 Eylül 2010 tarihinde yüzde 58 oy oranıyla kabul edilen anayasa değişikliği 12 Eylül darbesinin izlerini hatırlayın silmişti. Bugün ise 27 Mayıs 1960 parantezi artık kapanmıştır. 27 Mayıs’ın bir vesayet aracı olarak Türkiye’ye dayattığı cumhurbaşkanlığı anlayışı artık tedavülden kalkmıştır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

İstanbul ve Kağıthane “Recep Tayyip Erdoğan” dedi

Türkiye siyasi tarihinde bir ilk olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde İstanbullular ve Kağıthaneliler Başbakan Erdoğan’ı işaret etti.

Toplam 25.921 sandığın yer aldığı İstanbul’da resmi sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbulluların oylarının % 49.83’ini, Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu % 41,08’ini ve Selahattin Demirtaş % 9,09’unu aldı.

Toplam 794 sandığın yer aldığı Kağıthane’de resmi sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kağıthanelilerin % 56.53’ini, Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu % 36,34’ini ve Selahattin Demirtaş % 7,13’ünü aldı.

ekrem erdem

Milletvekili Ekrem Erdem, Çok güzel bir seçim günü yaşadık. Bu seçimi bizlere yaşatan İstanbullulara ve Tüm Türkiye’ye teşekkür ediyorum. Girdiğimiz her seçimde milletimizin çok büyük teveccühüne mazhar olduk. Milletimiz kendi cumhurbaşkanını böylelikle seçmiş oldu. Cumhurbaşkanının halk tarafından belirlendiği yeni bir döneme giriyoruz. Bunun siyasi yansımaları olacaktır. Hem yönetimde hem siyasette, Bu seçime katılan tüm adaylar demokratik bir yarış geçirdiler dedi.

AK Parti Sami Ilhan

Seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Kağıthane ilçe Başkanı Sami İlhan, seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a verilen destekten dolayı milletimize teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Bizi utandırmadılar. 2023 hedefleri için milletimizin adamını seçtiler. Proje adayı değil milletin adayını seçtiler. Seçimlerde başarı ile çalışan tüm teşkilatlarımız, A’dan Z’ye il, ilçe, kadın  ve gençlik kolları ile tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

fazlı kılıç

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Yeni Türkiye’nin parlayan yıldızında tüm yöneticilere önemli görevler düştüğünü ifade ederek, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçlarının Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
1659 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.