logo

Cumhurbaşkanı Gençlerle Buluştu

Cumhurbaşkanı Gençlerle Buluştu

Cumhurbaşkanı Gençlerle Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Gençlik Buluşması programına katıldı. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere hitaben bir konuşma yaptı.

Türkiye’nin geleceğine ümitle bakmasının, ancak genç nüfusunun bilinçli ve donanımlı bir şekilde yetiştirilmesiyle mümkün olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitim her işin başıdır, ancak tek başına yeterli değildir. Gençlerimize iyi bir eğitimle birlikte, gönül dünyalarını dolduracak manevi bir iklim de sunmamız gerekiyor” diye konuştu.

Biz Sadece Kahramanlığıyla Değil,

Aynı Zamanda Adaletiyle Farkını Ortaya Koyan Bir Milletiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, sadece cesaretiyle, kahramanlığıyla, yüreği ve bileğiyle değil aynı zamanda adaletiyle, hakkaniyete olan bağlılığıyla, mazlumların yanında yer alarak farkını ortaya koyan bir milletiz. Bunun için sizlerden asla adaletten ayrılmamanızı istiyorum. Bunun için sizlerden zalimlerin karşısında daima mağdurların safında durmanızı istiyorum” dedi.

Konuşmasının sonunda gençlere, Hazreti Lokman’ın oğluna verdiği “Allah’a şirk koşma. Annene ve babana saygılı ol. Namazını dosdoğru kıl. İyiliği emret, kötülükten sakın. Başına gelenlere sabret. Küçümseyerek insanlardan yüz çevirme. Yeryüzünde böbürlenerek yürüme, büyüklük taslama. Mutedil ol, sesini alçalt” öğütlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Evet, işte bu öğütleri tutan gençlik, şu anda karşımda bizim gençliğimizdir. Bu öğütlerden uzaklaşan gençlerin ise rüzgârda uçuşan yapraklar gibi savrulmaları, hatta terör örgütlerinin ağlarına takılmaları kaçınılmazdır” dedi.

TÜGVA Faaliyetleri Hakkında Bilgi Verdi

164 temsilcilik binası, 61 yurt, 34 kitap kafe ve gençlik merkezleriyle toplam 239 yerde kültür, sanat, spor ve eğitim faaliyetlerinin hayata gerildiğini ifade eden TÜGVA Başkanı İsmail Emanet, vakfın çalışmaları hakkında şu şekilde bilgi verdi;

“Sadece geçtiğimiz 2017 yılında 42.106 kayıtlı faaliyet ile günde ortalama 115 faaliyeti hayat geçirdik. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda 3 yıl gibi kısa bir sürede 81 ilde 312 ilçede temsilcilerimizi atadık.

Bir yandan yurtlarımızda 4083 kardeşimize barınma hizmeti verirken yükseköğrenimine devan eden 4021 gencimize de burs imkânı sağlıyoruz. Bununla beraber gençliğimizin ihtiyaçlarına yönelik özel uzmanlık programları ile diplomat, akademisyen, bölge uzmanı, bilişimci ve medyacı yetiştirmeye devam ediyoruz.”

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
1036 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.