logo

11 Eylül 2014

Darülaceze sakinleri piknikte buluştu

Darülaceze sakinleri piknikte buluştu

Darülaceze sakinleri piknikte buluştu

Darülaceze Kağıthane

Kağıthane Belediyesi Hasbahçe Mesire Alanı’nda düzenlenen piknikte Darülaceze sakinlerini ağırladı.

Darülaceze Başkanlığı ve Kağıthane Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği yemekli piknikte buluşan Darülaceze sakinleri gönüllerince eğlendi. Renkli görüntülere sahne olan pikniğe Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, Kağıthane Belediyesi Meclisi Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Meryem Tekbıyık, birim müdürleri, meclis üyeleri, Darülaceze çalışanları da katıldı.

Sabah saatlerinde kendilerine tahsis edilen özel otobüsler ve hasta nakil araçlarıyla Hasbahçe’ye gelen Darülaceze sakinleri şarkı ve eğlence dolu bir gün yaşadı.

Hasbahçe’nin tarihi dokusu eşliğinde yemeklerini yiyen yaşlılara Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç özel bir sürpriz düzenledi. Darülaceze sakinlerinden Hikmet Nazlı’ya doğum günü pastası takdim eden Kaymakam Varıcıer ve Başkan Kılıç, Nazlı’ya sağlıklı yıllar diledi. Arkadaşlarının alkışları eşliğinde pasta mumlarını üfleyen Nazlı, duygusal anlar yaşarken kendisini şaşırtan sürpriz için Kaymakam Varıcıer ve Başkan Kılıç’a teşekkür etti.

Başkan Fazlı Kılıç, Sizlerin bugün burada bizlerle birlikte olmayı arzu etmesi bizleri çok mutlu etti. Ayaklarınıza sağlık, inşallah sizleri daha çok ziyaret edeceğiz dedi. Başkan Kılıç, yaşlılara yönelik çalışmalarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da teşekkür etti.

Kaymakam A.Akın Varıcıer, “Bizler her fırsatta Darülaceze sakinlerimizi ziyaret ediyor, onlarla sohbet ediyoruz. Tüm programlarda da Kağıthanelilerin yanında olmaya çalışıyor ve Kağıthane’de büyük bir aile olduğumuzun vurgusunu yapıyoruz. Bu güzel organizasyon için, İstanbul’un en güzel ortamında bizleri ağırladığı için Başkanımız Fazlı Kılıç’a teşekkür ediyoruz”dedi. Yaşlıların dualarının önemine dikkat çeken Varıcıer, “Sizlerin memnuniyeti ve hayır duaları bizler için çok önemli” diyerek yaşlılara teşekkür etti.

Darülaceze Hasbahçe

Darülaceze sakinlerinin söylediği türküler ve okuduğu şiirlerle renklenen programda konuşan Darülaceze Başkanı Dr.Aylin Çiftçi, “Sayın Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç bu güzel ortamda bizleri ağırladı. Hasbahçe Başkanımız sayesinde çok güzel bir yer oldu. Başkanımız Fazlı Kılıç, gençlerin eğlendiği, ailelerin piknik yaptığı çok güzel bir alanı Kağıthane’ye kazandırdı. Böylesine güzel bir ortamda bizleri ağırladığı ve bu birlikteliği sağladığı içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Birliktelik çok önemli. Biz 530 kişilik bir aileyiz.30 bebek ve 500 yetişkinden oluşan ailemizden bugün burada olmayanlar var. Bugün gelemeyenleri sabah ziyaret ettim. Bir sonraki programımızda tüm aile olarak burada olmayı istiyoruz. Birbirimizi tanıma fırsatı bulduğumuz bu çalışmalar çok önemli. Şiirler ve şarkılarla güzel bir gün yaşayacağız” dedi.

Yaşlıların söylediği şarkılar ve okuduğu şiirlerle renklenen programda arkadaşlarının doğum gününü kutlayan Darülaceze sakinleri zaman zaman eğlenceli, zaman zaman hüzünlü anlar yaşadı.

Etiketler: » » » » » » » » » » »
1228 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.