logo

Devlet Bahçeli Yeniden Genel Başkanlığa Seçildi

Devlet Bahçeli Yeniden Genel Başkanlığa Seçildi

Devlet Bahçeli Yeniden Genel Başkanlığa Seçildi

MHP 11.Olagan Kongre Devlet Bahceli

MHP’nin 11. Olağan Büyük Kurultayı’nda Devlet Bahçeli, 21 Mart Cumartesi günü 1149 oyla yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

7. kez Genel Başkan seçilen Bahçeli, teşekkür konuşmasında “Türkiye sevdamız, Türk milleti varlığımızdır. MHP siyasal parçalanmaya engel olacaktır. Türkiye’yi parlayan yıldız haline getireceğiz. Oyunlara, tezgâhlara gelmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

MHP 11.Olagan Kongresi Devlet Bahceli

MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı “Bizimle Yürü Türkiye” sloganıyla Ankara’da başladı. 

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ‘iki bayram bir arada olsun’ teklifi ile 21 Mart Nevruz gününe denk getirilen kurultay, Arena Spor Salonu’nda şenlik havasında gerçekleştirildi. Kurultayda ayrıca sanatçı Kıraç’ın bestelediği seçim kampanyası şarkısı tanıtımı da yapıldı.

MHP 11.Olagan Kongresi MHP 11.Olagan Kongre

Yaklaşık 1,5 sat kürsüde kalan ve sert eleştirilerde bulunan Bahçeli  konuşmasını Dede Korkut duası ile bitirdi. Ardından demir döven Bahçeli  sahneden ayrıldı.

MHP lideri konuşmasında,”Sesimiz İmralı’da ve Kandil’de yankılanacak, bölücü hainlerin kâbusu olacaktır.” dedi.

MHP’de yeni MYK belli oldu, MYK listesine 7 kadın yönetici girdi. Bahçeli, Başkanlık Divanındaki 15 isme yeni yönetimde de yer verdi. Delegelerin çoğunluğu ilk 75 isme Bahçeli’nin listesine oy verdi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “MYK’daki değişiklik genelde 3’te 1 nispetinde olurken, bu defa neredeyse yarı yarıya oldu. Hadise bundan ibaret. Bu bizim için iktidara daha sağlam bir hazırlığın müjdecisi. İyi bir kadro ile 7 Haziran seçimlerine gidiyoruz” dedi.

MHP Kongre Devlet Bahceli

Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin mazbatasını almasının ardından yeni seçilen MYK’nın hafta ortasında toplanacağına işaret eden Yalçın, MYK toplantısında Başkanlık Divanı’nın oluşturulacağını ve Genel Sekreter ile yardımcılarının seçileceğini kaydetti.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1794 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.