logo

Direnişin Sembol İsmi Metin Doğan Kağıthane’ye Geldi

Direnişin Sembol İsmi Metin Doğan Kağıthane’ye Geldi

Direnişin Sembol İsmi Metin Doğan Kağıthane’ye Geldi

dr-sadik-ahmet-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-konferans-salonu

 

Kanlı FETÖ darbe girişiminde darbecileri durdurmak için Atatürk Havalimanı’nda tankın önüne yatan Metin Doğan, Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

direnisin-sembol-ismi-metin-dogan

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Metin Doğan, “Gördüğüm manzara beni çok etkiledi. Birden fırladım. Askerin üzerine doğru giderken; “Ben Türk askeriyim, siz kimin askerisiniz?” diye bağırmaya başladım. Tank durdu, ben bağırmayı sürdürdüm. Bir tarafımda; yerde ellerinde silahlarıyla duran, diğer tarafımda kamyon içerisinde olan askerler vardı. Bağırmaya ve onlara meydan okumaya devam ettim. Sonra tank hareket etmeye başladı. Ben de tekrar tankın paletleri önüne tekrar yattım. Tank o esnada tekrar durdu” dedi.

metin-dogan-direnisin-sembolu

İnsanlar şoka girmişti ve ben bu şoktan bir şekilde insanları çıkarmam gerekir diye düşünüyordum. O an yaptıklarını anlık galeyana gelerek heyecan sonucu olmadığını dile getiren Metin Doğan, “Gaybı ancak Allah bilir ancak kullarına hissettirirmiş. Çıkabileceğine inandığım bir olası iç savaşın önüne geçmek için bir şey yapmam ve insanları girdiği bu şoktan kurtarmam gerekir anlayışıyla hızlı bir düşünmenin sonucu yaptım bu hareketi “Yaşamamı –ki kadere inanan birisiyim- Allah’ın beni insanlara ve özellikle gençlere bir takım şeyleri anlatmam için yaşattığını düşünüyorum“ dedi.

direnisin-sembol-ismi-metin-dogan-kagithaneye-geldi

 

Darbe gecesine ilişkin öğrencilerin sorularını yanıtlayan Metin Doğan, ”Bugün de benzer bir girişim olsa yine aynısın yaparım, 15 Temmuz gecesi bu millet dünyada eşi benzeri görülmemiş bir devrim gerçekleştirdi” dedi. Doğan, halk devrimleri hakkında görüşlerini aktarırken, “Fransız devrimi baskıcı yönetime karşı halkın başkaldırısı ile yönetimin alaşağı edilmesi iken 15 Temmuz, halkın iradesine sahip çıkarak küresel güçlere karşı devletini korumaya dönük bir devrimdir” kıyaslamasını yaptı.

direnisin-sembol-ismi-metin-dogan-dr-sadik-ahmet-mtale-geldi

Öğrencilerin sorularını içtenlikle cevaplandıran Doğan, “Vicdanınıza kulak verin ve asla vicdanınıza sormadan bir işe kalkışmayın, cesaretli olun ve haksızlık karşısında geri adım atmayın. Tarih bilinciniz olsun ve bastığın toprağı tanıyın, vatansever olun ve asla hiçbir şeyi vatanınızla değişmeyin, yüzünüzden tebessüm hiç eksik olmasın -ki insanlar- sizin söylediklerinize itibar etsin ve size kulak versin” tavsiyelerinde bulundu.

idris-sekerci-metin-dogan

Metin Doğan’a teşekkür eden Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İdris Şekerci kendisine çiçek takdim etti.

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
3656 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.