logo

Disc Dog Challenge İlk Kez Kağıthane’de Yapıldı

Disc Dog Challenge İlk Kez Kağıthane’de Yapıldı

Disc Dog Challenge İlk Kez Kağıthane’de Yapıldı

Avrupa’nın en önemli köpekli frizbi yarışması olarak bilinen “Disc Dog Challenge” bu yıl ilk kez  Türkiye’de Kağıthane’de gerçekleştirildi. 

11 Haziran Pazar günü Kağıthane Belediyesi Güreş Sahasında iki kategoride gerçekleştiren yarışmalara, 30 yarışmacı 40’a yakın köpekle katıldı. Alman hakemlerin yönettiği yarışmalarda sahipleriyle uyum içinde yarışan köpekler, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele verdi. İlk kategoride, en uzak noktaya atılan frizbiyi havada yakalamaya gayret gösteren köpekler; diğer kategoride müzik eşliğinde sahipleriyle dans ederek atılan frizbilerin peşinden koştu.

Border Collie Irk Derneği Başkanı Didem Fındık, yaptığı açıklamada,  Türkiye’de köpekli sporların önem kazanmaya başladığını belirtti. Etkinlikte, köpeğin sahibiyle keyifli vakit geçirmesini amaçladıklarını belirten Fındık, “Bu spor sayesinde köpeğinizle çok iyi zaman geçirmeyi öğreniyorsunuz. İnsan ve köpek birlikte spor yaptığı için köpek de enerjisini atarak evde daha huzurlu hale geliyor. Ayrıca frizbi sporuyla köpekle sahibi arasındaki uyum da artıyor” dedi.

Dereceye giren yarışmacılara program sonunda ödüllerini veren Başkan Fazlı Kılıç, bu sırada yarışan köpeklerden biriyle oynadığı frizbi renkli görüntülere sahne oldu.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
2245 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.