logo

Diziyle, filmle tarih öğrenilmez

Diziyle, filmle tarih öğrenilmez

Diziyle, filmle tarih öğrenilmez

matrakcı nasuh

Ünlü tarihçi Matrakçı Nasuh ölümünün 450’inci yıldönümünde Gültepe Kültür Merkezi’nde anıldı.

Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, “Bizim tarihimizle, kültürümüzle ilgili güzel bilgiler edinmemize vesile oldukları için Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Hocamızı can kulağı ile dinleyeceğiz. Özellikle gençlerimizin tarih bilincine kavuşması adına önemli bir projedir.

Programda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Tarihimizin önemli isimlerinden birini hep birlikte tanıma fırsatı bulacağız” şeklinde konuşarak, “Hepiniz bu güzel programa hoş geldiniz dedi.

matrakci-nasuh

Ünlü ilim adamı Matrakçı Nasuh’un kişiliğini ve eserlerini anlatan Doç Dr. Erhan Afyoncu, 16. yüzyılda Kanuni döneminde yaşamış, 1560’lı yıllarda vefat etmiş  çok büyük bir tarihçidir. Kanuni dönemini anlatan bir Sülaymanname yazmıştır. Bir minyatür sanatçısıdır. Nakkaştır, eserlerini resmetmiştir. Dönemin en namlı silahşorlarından bir tanesidir” diyerek, “Matrakçı Nasuh Türk tarihinin en önemli sanatkarlarından, tarihçilerinden birisidir” şeklinde konuştu.

Afyoncu, Matrakçı’ nın Muhteşem Yüzyıl dizisiyle gündeme geldiğini belirterek, “Diziyle, filmle tarih öğrenilmez ama tarihe merak sarılır” dedi. Dizilerin tarihe olan ilgiyi arttırdığını ifade eden Afyoncu, şunları söyledi; “Matrakçı Nasuh ismi Muhteşem Yüzyıl dizisiyle gündeme geldi. Tarih öğretmek başka bir şeydir, tarihe merak salınması ayrı bir şeydir. Muhteşem Yüzyıl en sona Çin’e satılıyor. 50 küsur ülkede uygulanıyor. Herkesin kafasındaki tarih bilgisi farklıdır. Diziyle, filmle tarih öğrenilmez ama tarihe merak sarılır” şeklinde konuştu.

matrakcı nasuh sergisi

Program kapsamında Matrakçı Nasuh’un minyatürlerinden oluşan sergisi de  konuklar tarafından gezildi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
1549 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.