logo

Dünya Mutfaklarının Seçkin Lezzetleri Kağıthane’de

Dünya Mutfaklarının Seçkin Lezzetleri Kağıthane’de

Dünya Mutfaklarının Seçkin Lezzetleri Kağıthane’de

Chef’s Kağıthane’nin Kurucusu Ufuk Kamacı ile Chef’s Markasının bugünlere gelme hikayesini konuştuk…

Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
Ufuk Kamacı, 1987 doğumluyum. Muşlu’yum. Lise mezunuyum. Doğma büyüme Kağıthaneliyim. Çocukluğum Gürsel Mahallesinde geçti. Şimdi ise Nurtepe Mahallesinde oturmaktayım. Erken yaşlarda ticarete atıldım. Lisede okurken aynı zamanda da çalışıyordum. Ulus’ta bir cafede bulaşık yıkayarak başladım bu işe. Garsonluk yaptım daha sonra aşçılık yaptım. Şu anda benimle çalışan aşçıda beraber çalıştığımız arkadaşımdır. Amcamın işlettiği beş tane; İstanbul’da Akmerkez, Florya ve Bağdat Caddesi, Ankara’da da iki tane şubesi olan cafenin başına geçip işletmeciliğini yaptım. Daha sonra Çeşme Alaçatı’da Cafe Home Store adı altında mekân açtık ve devrettik. Sonrasında Etiler, Ulus Sunset Restaurant’ta altı yıl boyunca garsonluk yaptım, eğitim aldım. Daha sonrasında kendi markamı tescil ederek 2016 Mayıs ayında Kağıthane’de Chef’s Kağıthane’yi açtım.

Neden Kağıthane?
Doğup büyüdüğüm yer. Çevrem ve ailem burada. Kağıthane yatırımların yapıldığı ve gelişen bir ilçemiz. Bende kendi ilçeme hizmet etmek istediğim için ilk şubemi burada açtım.

Chef’s Ne demek?
Chef; şef, aşçıbaşı, aşçı anlamına gelir. Chef’s ise Şefin demektir. Şefin Mekanı Kağıthane gibi. Şakalaşırken, Şefim falan derken ismin Chef’s olmasına karar verdik.

Sizce bir şefte bulunması gereken en önemli kriter nedir?
Kesinlikle lezzete önem veriyoruz. Kalite, Temizlik, hijyen olmazsa olmazıdır. Nezih ve lezzetli bir ortam oluşturması gerekir. Amaca hizmet etmelidir. Keyfe yönelik değil yeme ve içmeye hizmet etmelidir.

Chef’s Kağıthane ne zaman açıldı ve hedefleri nelerdir?
2016 Mayıs ayında açıldı. Chef’s Kağıthane değil Chef’s Cafe & Restaurant aslında. İsim Patent hakkı bizde olduğu ve de Kağıthane ilk şubemiz olduğu için Chef’s Kağıthane diye adlandırdık. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç beyde açılışa geldiğinde ismi beğenmiştir. İlk hedefim paket serviste halkımıza iyi bir hizmet vermekti. İnsanlar kebaba, lahmacuna zamanında ulaşamıyordu. İyi bir salata yemek için Etiler’e, Nişantaşı’na ya da AVM’lere gitmek zorunda idi. Biz iyi bir servis hizmeti vermek istiyoruz ve veriyoruzda. O semtlere gitmektense oraları biz Kağıthane’ye getirdik. Paketleme servisimizle Kağıthane’de halkımıza hızlı, ucuz ve kaliteli ürün sunuyoruz.

Şubeleşmeyi düşünüyor musunuz?
Tabi ki düşünüyoruz. Ağustos ayında Beşiktaş’ta ikinci şubemizi açacağız. Chef’s Beşiktaş çok yakında hizmete açılacaktır diyebiliriz.

 

Chefs Kağıthane’de müşterilerinize ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Dünya mutfağının seçkin lezzetlerini sunuyoruz. Sabahları kahvaltı menümüz var. Çorba çeşitlerimiz, Gözleme çeşitlerimiz, Pizza çeşitlerimiz, Ana Yemek çeşitlerimiz, Diyet Menümüz, Sandviç çeşitlerimiz, Dürümler, Hamburgerler, Salata çeşitlerimiz, Makarna çeşitlerimiz, Soğuk ve sıcak ürünlerimiz ile hizmet vermekteyiz.

İnsanlar neden Chef’s Kağıthane’yi tercih etmelidir?

Yediğiniz yemeklerin gerçek yüzünü, gerçek tadını görmek istiyorsanız burayı denemelisiniz. Yemeklerimiz için iyi tepkiler alıyoruz. Demek ki doğru yoldayız.

Sizce bugünlere gelmenizde en büyük başarınız nedir?

Sabırlı olmak. İşimizin başında olmak. Yaptığım her işi isteyerek ve severek yaptım. Hep hedeflerim oldu. Yediğim her şeyi merak ettim. Çeşitli mekânları gezdim ve gördüm. Bunların hepsini bir yerde toplayacağımı biliyordum ve bunu başardım. Şu anda çok memnunum. 

Peki, Sektör ile ilgili neler söylemek istersiniz?

İstanbul bu sektörde en iyi durumda. İstediğiniz her şeyi yiyebiliyor ve tada biliyorsunuz. Ama ülkemize yapılan Hain darbe teşebbüsünden sonra Ekonomik kriz çıkarmak isteyenler her türlü hainliği deniyor. Ama biz yılmayacağız, bunlara fırsat vermeyeceğiz. Yatırım yapacağız. Çalışacağız ve yiyeceğiz. Biz inanıyoruz ki bu sıkıntılı günlerde geçecek. Herkes kişisel mücadele vererek ayakta kalmaya çalışacak.

Sizin pencerenizden bakınca Türk aşçılığı nasıl görünüyor?  

Aşçılık mükemmel bir meslek. Türk aşçılığı iyi bir seviyede. Özellikle Osmanlı Mutfağı/Türk Mutfağı. İnsanlar çok uzak yerlerden bu yemekleri tatmaya geliyor. Türk yemekleri inanılmaz güzel ve lezzetli. Türk Mutfağı bize atalarımızdan kalan çok büyük bir mirastır. Biz aşçımızı bulduktan sonra iş yerimizi açtık. Şuan ki aşçımız Home Store, Etiler Şamdan, Ağaoğlu Otel ve Çapa Marka Cafe Restaurant’larda çalışmış 16 yıllık tecrübesi olan Eksekütif Şef Seyfi Lafçı’dır.

Kağıthane sizin objektifinizden nasıl görünüyor?

Kağıthane iyi bir seviyede. Bu son dönemde metronun gelmesi, yatırımları artması ile insanları bakış açısı değişti. Birçok yere yakın olması Kağıthane’yi tercih edilen bir ilçe haline getirmiştir. Ofishanelerin, AVM’lerin gelmesi ve Kentsel dönüşüm ile yatırımların artması Kağıthane’yi değiştirdi ve geliştirdi. Bunda Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç beyin katkıları çoktur. Kendilerine sizin vasıtanızla teşekkürlerimi sunuyorum.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Kağıthanelileri ve Hasbahçe Gazetesi okurlarını Chef’s Kağıthane’ye bekliyor. Bizi bir kere denesinler diyorum. Pişman olmayacaksınız. Bizlere “chefskagithane.com” sitemizden ve 0212 295 95 46 telefon numaramızdan ulaşabilirsiniz. Bizlere bu fırsatı sunduğunuz için size ve ekibinize teşekkür ediyorum.

Chef’s Kağıthane İletişim Bilgileri:

iletisim@chefskagithane.com

0212 295 95 46

Merkez Mah. Sardunya Sok. No: 4/5

Kağıthane/İSTANBUL

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
8478 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.