logo

Dünyanın en büyük baklava üretim tesisi: Güllüoğlu Kağıthane

Dünyanın en büyük baklava üretim tesisi: Güllüoğlu Kağıthane

Dünyanın en büyük baklava üretim tesisi: Güllüoğlu Kağıthane

gulluoglu kagithane

Yurtiçinde ve yurtdışında “baklava” denince akla gelen ilk marka olan Baklavacı Güllüoğlu, Türkiye’nin köklü bir lezzet çınarıdır.

1871 yılında Gaziantep’te başlayan serüven, M. Nejat Güllü’nün kaliteden taviz vermeyen üretim anlayışıyla bugün dünyada 30 şubeyle, 3 kıtada 6 ülkeye Türk tatlılarını ulaştırıyor. Ustalığın kuşaklar boyu devam etmesiyle global bir markaya dönüşen Baklavacı Güllüoğlu, aynı zamanda Türkiye’nin baklava ustalarını da yetiştiren bir okul statüsünde bulunmaktadır.

Bugün Türk mutfağının gururu Antep’in meşhur baklavasını dünyaya tattıran Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı ve 50 yıllık baklava ustası M. Nejat Güllü, 2001 yılında Kağıthane’de kurulan 7 bin m2’lik kapalı alanla “dünyanın en büyük baklava üretim tesisinde” faaliyetlerini sürdürmektedir. Teknoloji ile el emeğinin buluştuğu tesislerde baklava ve su böreği çeşitleri yanında, pasta, lokum, dondurma, çikolata, yufka, poğaça ve simit üretimi de “kaliteli lezzet” prensibiyle hazırlanmakta ve Suudi Arabistan’dan Amerika’ya uzanan farklı coğrafyalardaki insanlara sunulmaktadır. Geniş ürün yelpazesine her geçen gün yeni bir lezzet ekleyen Güllüoğlu, kurduğu Ar-Ge ve Kalite Geliştirme Laboratuvarında Avrupa standartlarında ürün geliştirmekte ve Güllüoğlu lezzetini dünyanın en büyük şehirlerine ulaştırmak için 24 saat çalışmaktadır.

m-nejat gullu nejat gullu

M.Nejat Güllü, başta baklava çeşitleri olmak üzere Baklavacı Güllüoğlu’nun Kağıthane’deki dünyanın en büyük baklava üretim tesislerinde hazırlanan tüm lezzetler, birinci kalite hammaddelerle Türkiye’nin alanındaki en maharetli ustaları tarafından hazırlanmaktadır. 1871’den bugüne, yaşanan küresel, siyasal ya da ekonomik değişimler, krizler hiçbir zaman için Baklavacı Güllüoğlu’nun kaliteli üretim anlayışına yansımamıştır. Antep boz iç fıstığı, her yılın en iyi ceviz mahsulü, Urfa sadeyağı ve Harran Ovası’nın sert buğdayından elde edilen un, Güllüoğlu kalitesinin DNA’larını oluşturmaktadır” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
5415 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.