logo

Eğitim Bir Sen Performans Sistemine Karşı İmza Kampanyası Başlattı

Eğitim Bir Sen Performans Sistemine Karşı İmza Kampanyası Başlattı

Eğitim Bir Sen Performans Sistemine Karşı İmza Kampanyası Başlattı

Eğitim Bir-Sen, öğretmene yönelik Performans Değerlendirme Sistemi’ne ve öğretmene şiddete karşı 81 ildeki eğitim kurumlarında imza kampanyası başlattı.

Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci, şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda üye ile bir ay boyunca devam edecek kampanyanın ilk imzalarını atmak için Kağıthane Anadolu Lisesi’nde buluştu.

Kampanyayı başlatmak üzere buluşanlar ilk zil çaldığında, öğretmenler odasına geçtiler. Öğretmenler odasında öğretmenlere kampanyanın amacı hakkında kısa bir bilgi veren Kağıthane Anadolu Lisesi Müdürü ve Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkan Vekili Kadir Bolat, kampanyanın kendi okulundan başlatılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bunun için şube başkanı nezdinde herkese teşekkür etti.

Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci de getirilmeye çalışılan hem performans yönetim sistemine hem de farklı zamanlarda farklı kurumlarda periyodik aralıklarla öğretmenlere uygulanan her türlü şiddet olaylarına karşı basın açıklaması yaptı.

Şekerci, “Öğretmeni not veren konumundan not verilen konumuna düşürecek bu uygulamadan en büyük zararı görecek kesimin aslında öğretmen değil, eğitimin, çocuklarımızın, dolayısıyla geleceğimizin olacağı, yetkiler tarafından, bu uygulamaya doğru BAKAN’lar tarafından görülecektir. Bu sebeple yol yakınken, hem öğretmenlerimizin hem de çocuklarımızın, geleceğimizin yazboz tahtası olarak kullanılmaması, aksi takdirde uygulama sürecine geçildikten sonra yanlıştan dönülmeye kalkıp düzeltilmeye çalışılsa da ne eğitimcilerin gönlündeki çizikler ne de öğrenci ve geleceğimiz üzerindeki karalamalar tamamen çıkmayacaktır” dedi.

Öğretmene uygulanan şiddet olaylarına da değinen Şekerci, “Bütün meslek guruplarının ayrım olmadan şiddet mağduru olaylara karşı korunma tedbirlerinin alınmasını dile getirirken, getirilmeye çalışılan performans sisteminin öğretmenin toplumun gözündeki değerini düşüreceğinden öğretmene karşı işlenen şiddet olaylarının da daha da artışına sebep olacaktır” dedi.

Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci’nin basın açıklamasından sonra imza kampanyasına dair ilk imzayı atarak kampanyayı başlattı. Ardından öğretmenler kampanyaya desteklerini imzaları ile gösterdiler. 

İmza Kampanyası 2 Nisan-1 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup, bütün eğitim çalışanlarının katılımına açıktır. Kampanya kapsamında toplanan imzalı dilekçeler TBMM Başkanlığı’na ulaştırılacaktır.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
1340 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.