logo

Eğitimde Bir İlk; Yaşam Beceri Atölyeleri

Eğitimde Bir İlk; Yaşam Beceri Atölyeleri

Eğitimde Bir İlk; Yaşam Beceri Atölyeleri

yasam beceri atölyeleri

Kağıthane Belediyesi Türkiye’de bir ilk olan “Yaşam Beceri Atölyeleri” ni kurarak  farklı bir eğitim anlayışını ortaya koydu.  Atölyelerde 9 branşta eğitim verilirken, bunlar arasında modern yöntemlerle Kur’an eğitimi, robot tasarım ve programlama var.

Yaşam Beceri Atölyesi Kağıthane Görsel Sanatlar

Kağıthane Belediyesi’nin açtığı atölyelerde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine Ahşap Maket Yapımı, Akıl Oyunları ve Düşünme Stratejileri, Eğitici Drama, Görsel Sanatlar, Masal Diyarı, Robot Tasarım ve Programlama, İlkyardım, Mutfağa Girelim ve Kuranı-ı Kerim Eğitimi gibi farklı alanlarda eğitimler veriliyor.

Yaşam Beceri Atölyesi

İçeriğinde mekanik, elektronik ve  yazılım gibi birçok mühendislik alanını barındıran robot teknolojisini artık Kağıthaneli çocuklarda üretebilecek. Kendi robotlarını tasarlayacak devre elemanlarını oluşturacak ve bilgisayar yazılımını kendileri oluşturabilecekler. Çocuklarımız, tanımlanan bir görevi yerine getirebilen robotu tasarlarken  kendilerini ifade edebilme, “farkındalık” kavramını takım çalışması sayesinde tanıma becerisini de kazanacaklar.

Akıl Oyunları ve Düşünme Strateji,leri Robot Tasarım ve Programlama

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Geçtiğimiz yıllarda çocuklarımıza Bilgi Evi olarak hizmet veren yerleri,  “Yaşam Beceri Atölyeleri”ne dönüştürdük. Biliyorsunuz ki artık Bilgi Evleri’ne ihtiyaç kalmadı.  Okullarda çocukların ders eksiklerini okul yönetimi ücretsiz ders takviyesiyle gideriyor. Daha önce burada çocuklarımız Türkçe, Matematik, İngilizce dersleri gibi temel ders eğitimi alıyorlardı. Ancak şimdi 9 farklı branşta eğitim veren Beceri ve Yaşam Atölyeleri’ne dönüştürüyoruz. Binlerce çocuğumuz burada çalışacak ve çocuklarımız çeşitli konularda yeteneklerini geliştirecekler” dedi. Kılıç, buradaki robot atölyesinde eğitim alan bir öğrenci, ulusal ve uluslararası robotik yarışmalarına katılabilecek. Bu çocuklar yeri geldiğinde sadece ilçelerini değil İstanbul’u ve Türkiye’yi gururlandırabilecekler. İlerleyen zamanlarda yenilikçi çözümlerin oluşturulduğu  FLL ( Fist Lego Ligi) yarışmasına katılarak bizleri gururla temsil edecekler’’ dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3265 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.