logo

Eğitimder Kardeşlik ve Vahdet Buluşmaları Gerçekleştirdi

Eğitimder Kardeşlik ve Vahdet Buluşmaları Gerçekleştirdi

Eğitimder Kardeşlik ve Vahdet Buluşmaları Gerçekleştirdi

Eğitimder Mevlüde Uçar

Eğitimder (Eğitim ve Dayanışma Derneği) Kağıthane’de bulunan 14 dernek ve grubu bir araya getirerek “Kardeşlik ve Vahdet” buluşması gerçekleştirdi. Programa Timurtaş Hoca’nın eşi, Mevlüde Uçar hanımefendi konuşmacı olarak katıldı.

Eğitimder Ayşe Pamak Göksoy

Açılış konuşmasını yapan Ayşe Pamak Göksoy “ Biz Eğitimder’de görev alan bir grup arkadaşımız ile niçin Müslümanların bir araya gelemediklerini konuşuyorduk. Hepimizin ortak isteği Müslümanların bir araya gelmeleri idi. Böylece bir karar alıp, bunun öncülüğünü yapmak üzere yola çıktık. Her bir dernekten randevu alarak öncelikle, kendilerine ziyarete gittik. Giderken ise ufak, mütevazi bir çiçek ile Allah’ın kardeşlik ayetlerinden; Hucurat:10 ve Saf:4 ayetlerini üzerine ekleyerek ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Gittiğimiz her dernek ziyaretinde karşı taraftan da o kardeşlik sıcaklığını gördük. Onların da her zaman istedikleri ve bekledikleri bir şey olduğunu ifade ettiler.

Eğitimder Kağıthane

Bu girişim, bize dua ederek, memnuniyetlerini belirterek ayrılınca biz de çok memnun kalıyorduk. Böylece Kağıthane civarında olan toplam 14 dernek ve grubu ziyaret ettik ve 24 Aralık 2014’te ilk ev sahipliğini Eğitimder olarak biz üstlendik. Davetimize icabet eden siz kardeşlerimizden Allah razı olsun” dedi.

Eğitimder Kardeslik ve Vahdet Bulusmasi

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı, Ayşe Pamak Göksoy’un açılış konuşmasından sonra, kardeş derneklerin tanışmasına geçildi. Dernek temsilcilerin çok heyecanlı ve mutlu oldukları görüldü.

Eğitimder Mevlüde Uçar

Timurtaş Hoca’nın eşi Mevlüde Uçar hanımefendi kardeşlik adına yaptığı konuşmasında duygusal anlar yaşandı. Uçar “Bu çalışmaların başka bölgeler içinde örnek teşkil etmesini, Müslüman kardeşlerimiz bir araya gelsinler diye dua edeceğiz. Ancak ümmet Allah’ın ipine (hablullah’a) topluca sarılarak böyle kurtulur diyerek sözlerine son verdi.

Eğitimder Kardeşlik ve Vahdet

Dilek ve temenniler ardından yapılan ikramla program sona erdi. Programda; “Kardeşlik ve Vahdet” buluşmalarının 6 hafta aralar ile farklı derneklerin ev sahipliğinde yapılması kararı alındı.

Hasbahçe Gazetesi olarak “Kardeşlik ve Vahdet” buluşmalarının devam etmesinin Müslümanların hayrına olacağına yürekten inanarak, bu buluşmalardan hayırlar getirmesini Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. 

Etiketler: » » » » » » » » » »
2137 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.