logo

Eğitime Doğru Yerden Başla

Eğitime Doğru Yerden Başla

EĞİTİME DOĞRU YERDEN BAŞLA

Tercihin Yeni Adresi: “KAL”

Kağıthane Anadolu Lisesi, Üniversite Hazırlık Programına 4 Ağustos’ta yapmış olduğu deneme sınavı ile start verdi. Haftanın 6 günü, günde 6 saat, alanında uzman öğretmenler ile öğrenciler, üniversiteye hazırlanıyor.

Öğrenciler Kağıthane’yi Tercih Ediyor

Kağıthane Anadolu Lisesindeki Üniversite Hazırlık Programına Kağıthane Anadolu Lisesi öğrencilerinin yanı sıra İstanbul’un çeşitli ilçelerindeki 12.Sınıf Anadolu Lisesi öğrencileri katılmaktadır.

GELECEĞİNİZİ BİZİMLE BELİRLEYİN

“9.Sınıfta Kağıthane dışındaki Anadolu Liselerini tercih eden öğrenciler, üniversiteye hazırlanmak için Kağıthane Anadolu Lisesi’ni tercih ediyorlar.”

İstanbul’un Cazibe Merkezi Kağıthane

Eğitim sisteminde son dönemde meydana gelen değişikliklere de çok hızlı bir şekilde ayak uyduran Kağıthane Anadolu Lisesi, her yıl uygulamaya koyduğu “Üniversite Hazırlık Programı” ile sadece okul öğrencileri için değil, Beşiktaş, Şişli, Beyoğlu, Sarıyer gibi ilçelerde okuyan öğrenciler için de cazibe merkezi haline geldi.

Kağıthane’nin Yüz Akı Kağıthane Anadolu Lisesi

Osmanlı Devleti’nin modernleşme süreci içerisinde Lâle Devri’nin çok önemli bir yeri olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Lâle Devri denince akıllara gelen “muhit” ise, İstanbul’un en eski ilçelerinden olan ve bu devirde yapılan yeniliklerle pek edebî metinde de kendine yer bulan Kağıthane’dir. Neresinden bakılırsa bakılsın, hangi değerlendirmeler yapılırsa yapılsın, Lâle Devri, Osmanlı Devleti’nin yüzünü Batı’ya dönmesi sürecinde önemli bir aşamadır. Kağıthane de tarihsel olarak bu aşamanın merkezi konumundadır. Bahse konu yönleriyle, gücünü maziden alan, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e tevarüs etmiş olan muasır medeniyet seviyesine erişme ülküsünde önemli bir yeri olan Kağıthane’nin günümüzdeki yüz akı eğitim kurumu şüphesiz ki Kağıthane Anadolu Lisesi’dir.

Kağıthane’nin İlk Anadolu Lisesi

1996 yılından beri faaliyette olan Kâğıthane Anadolu Lisesi, ilçenin ilk “Anadolu Lisesi” olarak kurulmuştur. Söz konusu dönem, “Anadolu Lisesi” kavramının çok özel bir anlama geldiği ve bu okullarda olmanın öğrenciye ciddi bir itibar kattığı yıllar idi. Günümüze gelindiğinde ise, aradan yirmi yılı aşkın bir süre geçmiş ve ülkedeki -eski ifadeyle- bütün düz liseler “Anadolu Lisesi” olmuş olsa da Kağıthane Anadolu Lisesi, kurulduğu günlerdeki değerlerini ileriye taşımış, vizyonunu, gelişen dünyanın dinamizmine, çağın gereklerine uyarlayarak sadece ilçenin en iyi okulu olmakla kalmamış, İstanbul’un da saygın eğitim kurumları arasındaki yerini almıştır.       

TEOG sınavında yüzde ikiyle dokuz arasındaki başarı dilimine girmiş öğrencileri bünyesinde barındıran Kağıthane Anadolu Lisesi, öğrencilerini daha üst bir noktaya taşıyarak mezun etmekte ve öğrencilerinin önemli bir kısmını, ülkenin saygın üniversitelerine yerleştirmektedir.

Öğrencilerini, “bilgi çağı” olarak da adlandırılan günümüz dünyasına en güzel şekilde hazırlamaya çalışan Kağıthane Anadolu Lisesi, hem İngilizce hem de Almanca ağırlıklı sınıflarıyla fark yaratmaktadır.

Daha güzel bir Türkiye İçin Eğitim Şart

Geleceğin dünyasını inşa edecek gençlerimizi en donanımlı şekilde yetiştirmeyi kendine misyon edinen Kağıthane Anadolu Lisesi, bunun için öğrencilerin akademik başarısını asla yeterli görmemektedir. Kültür–Sanat ve sporun, bireyin gelişimindeki öneminin de farkında olan kurum, öğrencilerini hayata en güzel şekilde hazırlamak için söz konusu alanlara özel bir önem vermektedir. Düzenlenen söyleşiler, geziler, konserler, festivaller, spor müsabakalarında kazanılan başarılar, bu idealin en somut göstergeleridir.

Daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir dünya idealinin, her şeyden önce insan kalitesini yükseltmekle mümkün olacağının farkında olan Kağıthane Anadolu Lisesi, idarecilerinden öğretmenlerine, çalışanlarından öğrencilerine kadar bu hedef doğrultusunda, kararlılıkla yürümeye, karanlığa ışık tutmaya devam etmektedir.

Kağıthane Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Bolat, “Zamanın değerini yapacak işi olanlar bilir. Öğretmeni, öğrencisi, velisi ve hizmetlileri ile kaybedecek bir dakikası bile olmayan güçlü, mutlu bir ailedir Kağıthane Anadolu Lisesi. Sevgili Gençler yarın için en iyi hazırlık, bugün işini fevkalade yapanlarla olur. Yarına, hayata bizimle hazırlanmak istemez misiniz?” dedi.

Lise hayatta sadece bir defa okunur. Okuyacağınız okulu seçmekse tamamen sizin elinizde. Hayaliniz mutlu bir lise hayatı, hedefinizi başarılı bir gelecekse adresiniz belli. Kağıthane Anadolu Lisesi başarının anahtarını teslim etmek üzere sizi bekliyor…

Etiketler: » » » » » » » » » » »
2141 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.